Als consultant in de AFAS-wereld het verschil maken

Starten met een nieuwe baan in coronatijd kan spannend zijn. Jos van den End greep 2 jaar geleden deze uitdaging bij Conclusion AFAS Solutions met beide handen aan. Met 4 jaar ervaring in de AFAS-wereld, stapte hij over. Van een organisatie met 15 medewerkers die beperkt gebruikmaakte van het pakket, naar Conclusion met meerdere klanten. En waar iedere klant het AFAS-platform anders inzet. Een mooie kans om meer te leren over het product.

2 mei 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Jos van den End, applicatieconsultant bij Conclusion AFAS Solutions

Nog steeds leer ik elke dag iets nieuws

“Na 2 jaar heb ik nog steeds het idee dat ik dagelijks iets nieuws leer. Geen supergrote dingen, maar toch wel weer een nieuw aspect van de software. En ook bedrijfskundig gezien leer ik veel: hoe richten bedrijven hun processen in? Starten in coronatijd betekent veel online en dat werkt natuurlijk prima. De eerste tijd had ik heel nauw contact met mijn team. Ik kreeg toegang tot een paar klantsystemen en dat werd langzaam uitgebreid.” 

Conclusion AFAS Solutions is hard gegroeid. Met die groei kreeg ik ook snel een meer verantwoordelijke rol. Ik ben ondertussen klantverantwoordelijke voor 5 klanten, onder andere een facilitaire dienstverlener, ingenieursbureau, schadeherstelbedrijf en horeca.

“Als klantverantwoordelijke regel ik de coördinatie van aanvragen (changes). Ik plan collega’s in voor opdrachten, maak offertes en houd het urenplaatje van de klant in de gaten. In projecten met zusteronderneming myBrand deel ik als consultant mijn kennis over hoe AFAS werkt met externe systemen en hoe integraties het beste tot stand komen. 1 dag per week ben ik tweedelijns medewerker op het servicecenter om de complexere, meer technische vragen op te lossen.” 

Weekje Portugal, en… nu Griekenland. Je krijgt de vrijheid en het vertrouwen om af en toe vanuit het buitenland te werken.

Jos van den End, Applicatieconsultant bij Conclusion AFAS Solutions
Best trots op… 

“Per 2021 zijn we live met een aanvullende dienstverlening. AFAS helpt met het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar maatwerkoplossingen passen niet in zo’n standaardsoftwarepakket. Waar AFAS stopt, weten wij met ons integratieplatform tóch te bouwen wat nodig is. Samen met een collega heb ik dit project van a tot z opgepakt. Het is net iets technischer en niet alleen op AFAS gericht. Meer coderen dan configureren. Ondertussen zijn er 4 klanten live met verschillende bedrijfsprocessen: hr, financieel, eigenlijk net waar de vraag ligt.” 

Vertrouwen en vrijheid

“Weekje Portugal, en … ik zit nu in Griekenland. Bij Conclusion krijg je de vrijheid en het vertrouwen om zo nu en dan tijdelijk vanuit het buitenland te werken. Goed internet en een fijne werkplek is alles wat je nodig hebt. We gaan steeds meer naar kantoor, dus het is lekker dat dit nog steeds kan.”

Een gezellig team

“Conclusion AFAS Solutions organiseert altijd wel iets leuks. Een weekendje Koudum, beetje zeilen en zwemmen, veel barbecueën en lol maken. In juni staat een uitje naar Rotterdam op de planning. Omdat we weer naar kantoor kunnen, houden we 1 keer per maand een kantooravond. Vanaf 17:00 uur delen we updates vanuit de organisatie, bijvoorbeeld hoe we ervoor staan. Daarna eten we samen en doen we vaak nog een drankje.” 

“Conclusion heeft een flink ecosysteem: elke werkmaatschappij heeft een andere expertise. Ik kijk graag naar TechTalks waarbij 1 van de Conclusion-bedrijven een technisch onderwerp presenteert. Ook ben ik fan van het Code Café, dat technisch meer de diepte in gaat. Dit is vaak meer een workshop met instructies hoe je in de code aanpassingen doet. Zo verbreed ik mijn kennis van het IT-landschap.”

Blog
Furore collega Maikel in overleg

Meer tijd voor de patiënt door aanpassing processen

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Applicatieconsultant