Werken als applicatieconsultant staat synoniem voor impact creëren

Processen optimaliseren en implementeren voor klanten. De applicatieconsultants van Conclusion maken graag het verschil in de werkprocessen van de gebruikers. Of het nu gaat om zorgverleners of organisaties die hun financiële en HR-processen willen verbeteren. Marije werkt vanuit Furore Conclusion aan EPD’s en heeft met name ziekenhuizen in haar klantenportefeuille. Anne en Sandra maken onderdeel uit van Conclusion AFAS Solutions dat zich branche-overkoepelend focust op complexe AFAS-projecten.

11 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Groep mensen samenwerken AFAS
Wat houdt de functie van applicatieconsultant precies in?

“Ik concentreer mij vanuit Furore Conclusion voornamelijk op de Elektronische Patiëntendossiers (EPD) en ondersteun daarmee verschillende ziekenhuizen en andere opdrachtgevers in de zorgverlening. Mijn functie kun je ook wel implementatieconsultant noemen. De ene keer houd ik me bezig met het aanpassen van het EPD en de andere keer ligt de nadruk op het beheer. Het komt ook voor dat we gedurende lange tijd aan een groot project werken; dan ben je meer onderdeel van een team”, aldus Marije.

Vervang het woord ‘EPD’ voor ‘AFAS’ en dan heb je meteen de juiste functieomschrijving van Anne en Sandra. “Vanuit Conclusion AFAS Solutions ondersteunen wij organisaties in de optimalisatie en inrichting van de financiële en HR-processen in AFAS”, legt Anne uit.

Sandra: “Wij doen het beheer bij bestaande klanten en bij nieuwe klanten bieden we ondersteuning bij de implementatie en verdere optimalisatie na de implementatiefase. De klantvragen zijn divers, van urenregistratie tot salarisverwerking en van optimalisatie van nieuwe functionaliteiten tot de afstemming van de applicatie op de bedrijfsprocessen. De optimalisaties zijn vaak kortlopende projecten van gemiddeld 5 dagen.”

Als applicatieconsultant maken jullie veel impact. Leg eens uit?

Marije: “Je creëert impact door processen te vergemakkelijken voor de gebruikers, in mijn geval zorgverleners. Dit doe ik bijvoorbeeld door de toepassing van handige tools voor het registreren en het hergebruik van gegevens. Het gevolg is dat er meer ruimte ontstaat voor de zorgverlening an sich of juist om deze te verbeteren. De gegevens kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om op het niveau van een patiëntengroep nieuwe inzichten op te doen. Uiteindelijk lever je als EPD-consultant indirect een bijdrage aan het verbeteren van de zorgverlening.”

Anne: “Vanuit een eerdere stage-ervaring weet ik hoeveel tijd HR-afdelingen nodig hebben voor de administratieve rompslomp. Zeg maar de ‘oldskool’ methode met veel Excel-documenten en printjes op het bureau. De vacaturetekst bij Conclusion AFAS Solutions triggerde mij toen ik las over de waarde die je toevoegt in het verbeteren van dergelijke HR-systemen. Sowieso is het heel vet als je stom werk kunt laten verdampen en de gebruikersexperience vriendelijk weet te maken.”

Met kleine dingen veel impact maken, de applicatieconsultants voegen veel waarde toe voor klanten. “Het wegnemen van administratieve handelingen en processen versimpelen door te digitaliseren; daarmee nemen wij werk van gebruikers uit handen. Zo ontstaat er voor de gebruikers zoals HR-adviseurs meer tijd voor de leuke, adviserende taken”, legt Sandra uit.

Ik word blij van de variatie van de functie. Je werkt op technisch niveau, maar hebt tegelijkertijd met het sociale aspect te maken.

Marije Dikkers | Implementatieconsultant bij Furore Conclusion
Wat maakt jullie de meest gelukkige applicatieconsultant van Nederland?

Sandra: “Voor mij staat het ontzorgen van klanten met stip op nummer 1. Wij komen om de hoek kijken na de implementatiefase vanuit AFAS; hét moment wanneer gebruikers met het systeem gaan werken en niet overzien wat het allemaal inhoudt. Je werkt zowel aan de techniek als aan een stuk verandermanagement om te zorgen dat het systeem goed in gebruik wordt genomen.”

Marije: “Ik word blij van de variatie die de functie biedt. Je werkt op technisch niveau, maar hebt tegelijkertijd ook met het sociale aspect te maken. Met gebruikers ben je veel in gesprek. De taken zijn divers en er is een fijne afwisseling tussen werken op de pc om de techniek in te duiken en de meetings om tot mooie producten te komen. Het werkt ook heel lekker om meerdere Furore consultants om je heen te hebben die je voor elke vraag kunt raadplegen.”

Anne krijgt veel energie als de klant onder de indruk is. “Voor mij is het gelukt als de klant tevreden is. Soms moeten we een AFAS-puzzel oplossen en graven waar de crux zit. Waar ik ook gelukkig van word zijn de collega’s die als familie voor mij voelen. Allemaal mensen die vol energie zitten!”

Blog
Businessconsultant Leonie van Kempen in gesprek

Meerwaarde voor gebruikers door optimale inzet applicaties

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Applicatieconsultant