Klaar voor de start

Virtual Sciences Conclusion is al 25 jaar dé integratiespecialist van Nederland. Om dat te vieren delen wij ons verhaal met jou in het jubileummagazine GROEN. Met een hoofdrol voor onze klanten, partners en Integratiebazen. Samen zorgen we voor groei en bloei. Voor GROEN.

17 juni 2024   |   Publicatie   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Thomas, Dennis, Vera en Simone - Klaar voor de start_virtual Sciences Conclusion

Het IT-traineeship speelt een belangrijke rol in het succes van Virtual Sciences Conclusion. Het is een bron van nieuwe collega’s met nieuwe inzichten, energie en achtergronden. “Door het IT-traineeship zijn we een circulair lerende organisatie”, zegt Simone Baudoin, Manager Traineeship. Samen met Dennis In ‘t Groen, als senior integratiespecialist verantwoordelijk voor de Quality Assurance van het traineeship, staat zij de IT-trainees bij met raad en daad. 

In de markt worden IT-traineeships in alle soorten en maten aangeboden. Ben je bijna of onlangs afgestudeerd en heb je een bèta-achtergrond, dan is de kans groot dat er een legertje recruiters achter je aan zit. Wat maakt dat Virtual Sciences Conclusion zoveel slimme mensen met een uniek profiel aan zich weet te binden? Simone: “Wij bieden een kleinschalig, driejarig IT-traineeship op maat, met individuele aandacht voor de trainee. Daardoor kunnen we iedere trainee challengen op haar of zijn niveau. Tijdens ons (onboardings)bootcamp draaien we geen standaard lesprogramma,  maar zetten we onze eigen collega’s voor de groep. Adaptief kunnen zij het programma op het niveau van de groep aanpassen. Dit komt doordat zij in de praktijk met de materie werken en echt passie hebben voor het vak, gecombineerd met veel kennis.”

Technisch brein

Een van die mensen uit het veld is Dennis, die het stokje overnam van Frenk Ochse en verantwoordelijk is voor de kwaliteitscontrole van het IT-traineeship. “Dennis is mijn technische brein”, zegt Simone enthousiast. “Voor mij was er veel nieuw toen ik een paar jaar terug instapte en Dennis nam me mee in het geraamte aan trainingen, eindopdrachten en groeiplannen dat er stond. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor het organisatorische deel en de begeleiding van de IT-trainees
en kan Dennis het technisch-inhoudelijke deel doorontwikkelen. “In het begin deed ik de IT-bootcamp alleen”, vertelt Dennis. “Ik was verantwoordelijk voor het herzien van de inhoud en het daarbij behorende materiaal. Toen we de frequentie van de traineeships van één naar drie keer per jaar verhoogden, was dit een uitdagende taak. De komst van Simone was dan ook noodzakelijk en bleek een schot in de roos.”

Iedereen leert van elkaar en weet hoe het is om in de schoenen van de ander te staan

IT-trainees

Team vol trainees

Dennis herkent in Virtual Sciences Conclusion een organisatie vol ex-trainees, die daardoor veel respect hebben voor nieuwe trainees. “Voormalige IT-trainees die ik begeleidde, zie ik nu zelf trainingen verzorgen”, zegt hij blij. “Binnen mijn klantteam is er slechts één collega die niet zijn carrière begonnen is als IT-trainee.” Simone ziet dat ook: “Iedereen leert van elkaar en weet hoe het is om in de schoenen van de ander te staan.” De progressie die Dennis en Simone bij de IT-trainees zien, geeft ze een hoop voldoening. Dennis: “Ze komen blue binnen en weten nog praktisch niets over het integratievak. Als je dan ziet hoe ze, geholpen door hun analytisch vermogen, snel stappen maken, geeft dat telkens weer een kick.” Simone: “Ik straal dan van plaatsvervangende trots.”

Groeibevorderend

Een Virtual Sciences Conclusion zonder IT-traineeship kunnen de twee zich amper voorstellen. “Bijna veertig procent van onze populatie is ex-trainee”, zegt Dennis. “Het piramidemodel van één senior, twee mediors en drie of vier trainees stelt ons in staat om verantwoord te groeien.” Dennis merkt ook dat de trainees hem scherp houden. “Als ik als ervaren integratiespecialist moet uitleggen wat ik al jaren doe, moet ik daarvoor terug naar de basis. De IT-trainees challengen dan ook mijn aanpak.” De grote diversiteit aan trainees zorgt voor interessante perspectieven. Simone: “We zien heel wat achtergronden voorbijkomen: sterrenkunde, IT, AI, natuurkunde, marketing, een sportopleiding …”

Prioriteit

Het IT-traineeship blijft in ontwikkeling en zorgt ervoor dat Virtual Sciences Conclusion klaar is voor de toekomst. “Onze hele organisatie is verbonden aan het IT-traineeship”, vertelt Simone. “Hebben we meer collega’s nodig die trainingen verzorgen? Dan is dat nooit een probleem. De prioriteit die het IT-traineeship krijgt, tekent het belang dat we er met zijn allen aan hechten.”

Wil jij ons jubileummagazine?

Meer artikelen uit ons magazine GROEN

Publicatie
Virtual Sciences Conclusion al 25 jaar dé integratiespecialist van Nederland

Virtual Sciences Conclusion groeit en vaart al 25 jaar op denkkracht