Microsoft Dynamics 365 Business Central

Business Central is de lean, kostenefficiënte en schaalbare ERP- en CRM-applicatie van Microsoft Dynamics 365.

Microsoft Dynamics 365 Business Central

Wat is Microsoft Dynamics 365 Business Central? 

Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) is een cloudplatform met geïntegreerde bedrijfsapplicaties dat ervoor zorgt dat sales-, service-, project- en operationele teams slimmer kunnen werken. BC is een ‘afgeslankte’ versie van Dynamics, waarbij met name de kostenefficiëntie en flexibiliteit grote voordelen zijn. Daardoor wordt BC vooral omarmd door kleine en middelgrote bedrijven, al kan het – afhankelijk van de complexiteit van de processen – ook geschikt zijn voor grotere organisaties.

De mogelijkheden van Microsoft Dynamics 365 Business Central

Als kernachtige versie van één van ’s werelds grootste en meest geavanceerde ERP- en CRM-systemen biedt Business Central tal van mogelijkheden. Een kleine selectie:

  Slimmer werken 

  Centraal binnen Business Central staat slimmer werken. Zo bevat BC apps, modules en functionaliteit op het gebied van onder meer financiën, verkoop, inkoop, voorraadbeheer, projectbeheer en CRM-functionaliteiten. Daardoor helpt het je om als organisatie bedrijfsprocessen te optimaliseren en te automatiseren, de samenwerking te verbeteren én (meer) datagedreven te werken.

  Schaalbaarheid en flexibiliteit 

  Schaalbaarheid en flexibiliteit zijn belangrijke uitgangspunten binnen Microsoft Dynamics 365 – en al helemáál binnen Business Central. Deze lean versie kun je gemakkelijk uitbreiden of beperken, bijvoorbeeld door (branchespecifieke) apps en modules toe te voegen of te verwijderen. Zo ben je in staat om op onvoorziene omstandigheden te reageren, denk aan een bedrijfsovername, het openen van een nieuw filiaal of de uitbreiding naar een extra land. De schaalbaarheid en flexibiliteit geldt evenzeer voor het aantal gebruikers: dat stem je snel en simpel af op de groei of krimp van je organisatie.

  Makkelijk integreren 

  Microsoft staat bekend om de naadloze integratie tussen alle componenten uit het Microsoft-ecosysteem. Naast de meer uitgebreide customer engagement (CRM) apps van Dynamics 365, Teams, Microsoft 365 (Office) en Outlook integreer je binnen BC bijvoorbeeld ook gemakkelijk alle applicaties, workflows, rapportages en chatbots die je ontwikkelt in Power Platform. Daarnaast zijn er talloze add-ons van independent software vendors (ISV’s) beschikbaar, die door Microsoft gecertificeerde oplossingen aanbieden.

  CRM light 

  Business Central is als het ware een CRM-light, aangezien het een uitgekiende selectie van veelgebruikte CRM-functionaliteiten bundelt. Voorbeelden zijn campagnemanagement, campaign pricing, contactenclassificatie, relatiebeheer en dashboarding (onder meer op basis van Power BI-rapportages).

  Microsoft Dynamics 365 Business Central features

  Een complete, schaalbare oplossing voor álle bedrijfsprocessen 

  Het bijzondere van Microsoft Dynamics 365 Business Central is dat je één softwaresuite hebt voor álle bedrijfsprocessen. Van inkoop, sales en financiën tot productie, voorraadbeheer, relatiebeheer en projectbeheer. Door onder andere de naadloze integraties en de centrale dataopslag geldt dat de uitkomst meer is dan de som der delen. Bijvoorbeeld doordat iedereen altijd werkt met actuele, accurate en betrouwbare data. Nog een voordeel van een alles-in-één-oplossing: medewerkers schakelen makkelijk tussen applicaties zonder dat ze van interface hoeven te wisselen.

   De voordelen van Dynamics 365 Business Central

   De belangrijkste voordelen van Microsoft Dynamics 365 Business Central in een notendop: 

   • Eén platform voor het optimaliseren en automatiseren alle bedrijfsprocessen.
   • Een flexibele, schaalbare en kostenefficiënte oplossing die meebeweegt met je organisatie.
   • Makkelijke integraties met alle componenten binnen (en buiten) het Microsoft-ecosysteem.
   • Eén bron van waarheid, waardoor iedereen altijd beschikt over actuele en accurate data.

   Microsoft Dynamics 365 Business Central: FAQ

   Wat kost Microsoft Dynamics 365 Business Central?

   Dat hangt ervan af. Microsoft werkt voor Microsoft Dynamics 365 met een subscription-model. Hoeveel je moet betalen, is onder meer afhankelijk van het aantal gebruikers, de benodigde functionaliteit van die gebruikers en de vraag of je een contract voor een maand, een jaar of drie jaar hebt. Wil je een indicatie van wat Microsoft Dynamics 365 Business Central jouw organisatie gaat kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Conclusion MBS. Meer informatie over het licentiemodel vind je op onze licentiepagina.

   Wat is het verschil tussen Dynamics 365 Finance en Business Central?

   Microsoft Dynamics 365 is de verzamelnaam voor een verzameling aan applicaties en modules, die allemaal beschikbaar zijn binnen één en hetzelfde ERP- en CRM-cloudplatform. Daarbinnen zijn verschillende suites en samenstellingen verkrijgbaar, zoals Supply Chain Management, Finance en de customer engagement apps. Maar ook Business Central, met als onderscheidende kenmerken dat het alle basic functionaliteiten bevat, kostenefficiëntere licenties kent en volledig is ingericht op het meeschalen met je organisatie.

   Meer lezen?

   Nieuws
   Wendbaar als een speedboot met Dynamics Business Central

   Zo wendbaar als een speedboot met Business Central onder de motorkap

   Meer weten over Microsoft Dynamics 365 Business Central?

   Mail of bel Jan-Douwe

   Jan-Douwe Jilderda

   Jan-Douwe Jilderda

   Directeur
   jan-douwe.jilderda@conclusion.nl