Innoveren in de cloud

Innovatie en de cloud gaan hand in hand. Op deze pagina lees je hoe dat precies zit. En belangrijker nog: hoe dat in de praktijk voor jouw business werkt.

Innoveren in de cloud

Innovatiekracht van de cloud: de feiten op een rij

De cloud vormt een belangrijke aanjager voor innovatie. Het kan de drempel tot innovatie verlagen, onder andere door de enorme hoeveelheid nieuwe technologieën die binnen de cloud beschikbaar zijn. Maar ook brengt het schaalbaarheid en rekenkracht met zich mee. Zo kan de cloud helpen om businesstransformaties te versnellen, kostenefficiënter te worden of om processen te optimaliseren. "Door proactief te innoveren behoud je als bedrijf je onderscheidend vermogen in de markt. Het geeft jouw organisatie bestaansrecht en zorgt ervoor dat je voorop kunt blijven lopen en nieuwe ontwikkelingen kunt doormaken", vertelt René Altena. 

Wordt de cloud ook echt als aanjager van innovatie gezien? Op welke manier innoveren organisaties vooral? En waar laten ze kansen liggen? Om hierachter te komen, lieten we MarktEffect 300 IT-beïnvloeders en beslissers binnen organisaties met minimaal 300 fte ondervragen. Benieuwd naar de resultaten? Download de infosheet!

Download

Infosheet Cloud en Innovatie

Blogs

Cloudinnovatie: Van bytes en bits naar innovatiegids

Van bytes en bits naar innovatiegids

Tijdens cloudtransformaties gaat het vaak over het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Maar wat door de cloudtransformatie misschien wel het meest verandert, is de rol van IT binnen een organisatie. Kortgezegd verschuift de rol van IT van uitvoerend en faciliterend naar meer controlerend en strategisch. Ontdek hoe deze verandering plaatsvindt en waarom IT een cruciale rol speelt in innovatie.

De cloud als vliegwiel

De cloud als vliegwiel van innovatie binnen je organisatie

De cloud als vliegwiel van innovatie binnen je organisatie

Zoals je hebt gelezen, verandert de rol van IT door de cloudtransformatie. Het uiteindelijke resultaat hiervan is dat IT ruimte heeft voor haar oorspronkelijke missie: als rechterhand van de business fungeren als het gaat om het realiseren van doelstellingen. Nieuwsgierig wat dit precies inhoudt en hoe je dit als organisatie realiseert? CTO Rene Altena legt in zijn visiestuk uit hoe je het vliegwiel van innovatie aanslingert.

Connect met onze cloudexperts

Ben je klaar om jouw innovatiekracht te vergroten? Of heb je behoefte om te sparren over de mogelijkheden? Als expert op het gebied van Microsoft Dynamics 365 denken we graag met je mee! Plan gerust een vrijblijvende call in met Wilbert voor een kennismaking. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen de cloud als het gaat om businessinnovatie?

Wij denken graag met je mee! Neem gerust contact op met Wilbert

MBS-Wilbert-Dirven

Wilbert Dirven

Sales Manager