Miguel en Matthijs versterken team Prestatieverbetering van Conclusion Consulting

Op 1 november begint Miguel Pericas bij Conclusion Consulting. De Senior Business Consultant loopt dan ook Matthijs te Dorsthorst tegen het lijf, die alweer een maand deel uitmaakt van onze club. Een introductie van deze twee nieuwe leden van het team Prestatieverbetering.

1 november 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Conclusion Consulting

Ondernemende student

Matthijs rolt vanuit de schoolbanken zo Conclusion Consulting binnen. Hij behaalde een master Business Development & Entrepreneurship en toonde tijdens zijn studie direct al zijn ondernemende mindset. “Ik heb een bestuursjaar gedaan als penningmeester en had een bijbaan als developer”, geeft hij aan. Dat toont dat het met Matthijs’ IT-affiniteit wel goed zit. Hij vult aan: “Daarnaast gaf ik communicatietrainingen aan studentbesturen op de Universiteit Twente.”

Ik werkte als developer en gaf communicatietrainingen

Matthijs te Dorsthorst

Verantwoordelijkheid en vertrouwen

De Business Consultant Prestatieverbetering gaat het verschil maken door complexe problemen simpel te maken. “En deze vervolgens op een laagdrempelige manier over te brengen aan de klant”, voegt hij daar gelijk aan toe. “Eigenaarschap en ondernemerschap passen heel erg bij Conclusion Consulting én bij mij, wat dat betreft vormen we een mooie match. Daarnaast merkte ik al snel dat iedereen binnen de organisatie op waarde wordt geschat en je direct als volwaardig lid van het team wordt behandeld. Ik vind het fijn om te ervaren dat ik veel verantwoordelijkheid krijg en dat er vertrouwen is in mijn professionaliteit.”

Datagedreven verbeteraar

Miguel heeft al meer dan vijftien jaar ervaring in verschillende rollen op zak. “Ik breng zowel kennis mee vanuit consultancy- als vanuit klantzijde”, vertelt de Senior Business Consultant. “De afgelopen drie jaar werkte ik voor een specialist in BI- en AI-systemen. Voor klanten uit verschillende branches was ik als Business Developer verantwoordelijk voor de gehele client journey, van sales tot en met de systeemimplementaties.” Daarvoor werkte Miguel ruim zeven jaar bij FOX Sports/Eredivisie Live. “In die rol was ik, naast de aansturing van de sales- en handhavingsteams, ook verantwoordelijk voor de verbetering van de onderliggende bedrijfsprocessen. Die zijn stap voor stap geoptimaliseerd en uiteindelijk samengevoegd tot één groot datagedreven operationeel proces.”

Mijn focus ligt op procesoptimalisatie dankzij datacollectie, datagebruik en data-inzicht

Miguel Pericas

110% overtuigd

Miguel's kracht ligt in het koppelen, organiseren en communiceren met alle lagen uit de organisatie. “Mijn focus is steeds gericht op procesoptimalisatie dankzij datacollectie, datagebruik en data-inzicht. Ik maak van de klanten en bedrijven waar ik voor werk datagedreven organisaties met efficiëntie en effectiviteit als speerpunten.” Zijn keuze voor Conclusion werd mede ingegeven door enthousiaste verhalen van een vriend die er al een tijd werkt. “Uiteindelijk wees hij me op een vacature bij Conclusion Consulting en zo ging het balletje rollen. Ik zat bij mijn vorige werkgever nog goed op mijn plek en ik wilde 110% overtuigd zijn voor ik de overstap zou maken. Direct vanaf het eerste gesprek werd mijn enthousiasme groter en dat was gelukkig wederzijds. Uiteindelijk was de keuze voor Conclusion dan ook snel gemaakt!”

Bosje bomen voor Matthijs en Miguel

Om beide heren van harte welkom te heten binnen de club, ontvangen Matthijs en Miguel geen bosje bloemen, maar ieder een heus ‘bosje bomen’. Een stuk duurzamer - en hoe leuk is het als je weet dat er in Nederland én Mexico tien bomen op jouw naam staan? Zo zorgen we samen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Maak kennis met eerdere starters

Nieuws
Conclusion Consulting

Aimé en Rutger klaar om het verschil te maken bij Conclusion Consulting