‘Gelukkig gedij ik goed op afwisseling’

Drukte, afwisseling en vrijheid zijn voor business consultant Leonie van Dinteren van groot belang in haar werk. “Ik houd van een volle agenda. Van mensen spreken en me vervolgens terugtrekken om de boel uit te werken.” De Co-creator in hart en nieren vertelt over wat haar drijft, het belang van gezelligheid en de kracht van het Conclusion ecosysteem.

15 november 2022   |   Blog   |   Door: Conclusion Consulting

Deel

Leonie van Dinteren

Vertrouwen en vrolijkheid

Co-creatie betekent voor Leonie “samen in vertrouwen naar een oplossing werken”. Om daar gelijk aan toe te voegen: “Maar ook echt met een resultaat voor ogen, een concreet doel.” Daarnaast staat co-creatie voor de business consultant uit het team Prestatieverbetering voor gezelligheid. “In korte tijd bouw ik een hechte band op met een klant. Zodat we open en eerlijk het gesprek aankunnen. En dan ontstaat er vanzelf ook ruimte voor een grap en een lach.”

Samen voor Sempergreen

De samenwerking met collega’s zoekt Leonie actief op. “Onze aanpak voor Sempergreen is daar een mooi voorbeeld van”, zegt ze. “Teamleider Angelo Kaijser voerde daar de eerste gesprekken, Jeffrey Koop, Guido van der Brugh en ik gaven workshops en zelf leidde ik daarna de projectgroep. Gezamenlijk hebben we een gewenst proces opgesteld en het vervolg bepaald door het opstellen van een roadmap, waarin we ons richtten op duurzaam verbeteren. Mijn collega’s bleven ook na de workshops betrokken. Wekelijks kwamen we een half uur bij elkaar om onze gezamenlijke kennis in te zetten om zo optimale waarde toe te voegen bij de klant. Zo kom je niet in een fuik terecht. Samen tot nieuwe inzichten en ideeën komen, ook dat is co-creatie voor mij.”

Het Conclusion ecosysteem

Ook binnen het Conclusion ecosysteem werkt Leonie actief samen. “In samenwerking met verschillende labels voer ik opdrachten uit bij verschillende klanten op het gebied van procesoptimalisatie en performance management. Door deze samenwerkingen kunnen we als Conclusion de klant zo optimaal mogelijk van dienst zijn”. Vanuit Conclusion neemt Leonie tevens deel aan The Connection. Dit is een traject van een half jaar, waarin gewerkt wordt aan (persoonlijk) leiderschap, (projectmatig) samenwerken en netwerken binnen het ecosysteem vanuit alle verschillende labels. Door verschillende trainingen en een projectopdracht wordt aan deze doelen gewerkt. De samenwerking binnen het ecosysteem en het leren kennen van de verschillende labels is voor Leonie hierin erg belangrijk. “Als projectopdracht vanuit The Connection voeren we de scan uit van ons TWO-model binnen Conclusion, om te kijken hoe we het continu veranderende ecosysteem zo goed mogelijk kunnen laten samenwerken om optimaal waarde toe te kunnen voegen bij de klant. Als organisatie weten we elkaar beter te vinden en kunnen we zo de juiste experts aanhaken om het ecosysteem optimaal te benutten.”

Co-creating a better tomorrow

Vanuit Conclusion Consulting krijgt Leonie de mogelijkhied de dingen te doen waar ze zelf enthousiast van wordt. “Voor mij zijn dat onder andere inclusie en duurzaamheid”, vertelt ze. “Daar mag ik bijvoorbeeld mee aan de slag door samen met een collega de rondetafel Vergroen je bedrijfscultuur te organiseren. Maar ook door aan de hand van onze Duurzaamheidsaanpak intern en extern impact te maken aan de hand van de SDG’s 10 en 13.”

Van twee kanten flexibel

“Binnen Conclusion krijg ik veel vrijheid om dat te doen waar ik energie van krijg”, vertelt Leonie enthousiast. “Zowel bij het vinden van opdrachten als bij interne projecten en trainingen. Binnen Conclusion Consulting krijg ik de ruimte om een fijne balans te vinden tussen werk en privé, dit staat bij Conclusion hoog in het vaandel. Die flexibiliteit waardeer ik - en die werkt ook twee kanten op.”

Meer dan de moeite waard

Vrijheid is niet alleen iets wat Leonie in haar werkende leven zoekt. Zo maakte ze een aantal jaar terug een wereldreis. “Dat zou ik iedereen aanraden”, zegt ze nog altijd nagenietend. “De complete vrijheid die je dan ervaart, is ongeëvenaard. Wat ik van de wereld heb gezien en de mensen die ik heb ontmoet, inspireren mij weer in mijn werk. Want ook in mijn rol als business consultant betreed ik de wereld van heel wat verschillende organisaties en mensen. Op een gezellige manier samen toewerken naar een mooiere wereld, is wat mijn werk iedere dag weer meer dan de moeite waard maakt."

Ook aan de slag als Business Consultant?

Bekijk onze vacatures

Iris Pitar

Iris Pitar

Recruiter, Conclusion Consulting
ipitar@conclusion.nl