Workshop Cloud Native Application Development op Oracle Cloud Infrastructure

-

8 januari 2020   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Workshop Cloud Native Application Development

Datum: maandag 20 januari

Tijd: 17.30 diner, 18.00 start van workshop

Locatie: AMIS, Edisonbaan 15, Nieuwegein

Spreker: Lucas Jellema

Benodigdheden: een laptop met daarop een browser (het liefst ook Postman of een ander tool voor het aanroepen van REST APIs)

Doelgroep: Cloud Platform specialist, Software Architect, (Cloud Native) Software Developer

Over de workshop 

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) biedt een palet aan cloud native platform services waarmee dynamisch schaalbare applicatie architecturen kunnen worden gerealiseerd – tegen aantrekkelijke voorwaarden. Met en combinatie van serverless Functions (op basis van Docker Container Images) en de nieuwe API Gateway kunnen APIs worden geïmplementeerd en gepubliceerd. De Streaming [Event Queue] service voorziet in ontkoppelde interacties. OCI Monitoring kan worden benut voor time-scheduling van functies en voor bewaking van beschikbaarheid en responsetijden. Object Storage vormt een persistente opslag waar de functies gebruik van kunnen maken. Een Cache is niet out of the box beschikbaar, maar kan wel gerealiseerd worden.

Afbeelding workhop 111951125287

De cloud native, fully managed platform services zijn concurrerend geprijsd, gemakkelijk te gebruiken en benaderbaar via console, CLI en REST APIs. Geen van deze services is een vervolg op een traditioneel Oracle (middleware) product – deze services zijn ‘geboren in de cloud’.

 

In deze sessie maak je kennis met de meest prominente cloud native services op Oracle Cloud Infrastructure – in de vorm van presentatie en discussie, demonstratie en een workshop waarin jezelf aan de slag gaat met ondermeer:

  • Project Fn en Serverless Functions op Oracle Cloud Infrastructure
  • API Gateway
  • Streams (managed event platform, vergelijkbaar met Apache Kafka)
  • Monitoring
  • Object Storage

 

Na afloop heb je een goed beeld van hoe cloud native op Oracle Cloud Infrastructure eruit ziet en kan worden toegepast. Je hebt hands-on ervaring opgedaan met verschillende OCI services en je begrijpt hoe deze services in een oplossing kunnen worden ingezet.

 

Voor de workshop moet je zelf een laptop meebrengen met daarop een browser, liefst ook Postman of een ander tool voor het aanroepen van REST APIs. We zorgen dat Katacoda en een OCI Tenancy als workshop-omgeving voor je klaar staan.