Werken bij AMIS Conclusion: waar vrijheid en innovatie samenkomen

Als Azure Integratiespecialist ontwikkelt Alex Jumelet geavanceerde data-integratieoplossingen voor complexe IT-landschappen. Na een IT-traineeship bij Conclusion Enablement stroomde hij in september 2022 door naar AMIS Conclusion. Een stap waar hij nog geen moment spijt van heeft. “Bij AMIS Conclusion is er veel ruimte voor elkaar. Je ziet uiteenlopende karakters die goed samenwerken aan een portfolio van mooie en uitdagende projecten.”

14 februari 2024   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Azure Integratiespecialist Alex Jumelet

Aanstekelijk enthousiasme: fysieke assets verbinden met de virtuele wereld

Over zijn start bij AMIS Conclusion vertelt hij: “Tijdens mijn traineeship kreeg ik de kans om voor AMIS Conclusion integratieoplossingen te creëren bij Eneco. Deze oplossingen verbinden fysieke assets zoals windparken, zonneparken, warmtemeters en huishoudens met de virtuele wereld. Vanaf het allereerste moment was ik gegrepen door de inhoud van het project. De techniek die gebruikt wordt is heel actueel en het team was warm en verwelkomend. Hun enthousiasme voor het project en de resultaten die ze behalen was aanstekelijk. Voor mij voelde het daarom meteen als de juiste keuze om bij AMIS Conclusion te beginnen.”

Vrijheid en vertrouwen in werk dat ertoe doet

In zijn rol als Integratiespecialist ervaart Alex veel vertrouwen en vrijheid om het op zijn eigen manier te doen. Hoewel functionele eisen en klantwensen zijn leidraad zijn, krijgt hij binnen het framework en de doelarchitectuur de ruimte om zelf invulling te geven aan de manier waarop hij deze functionele aspecten realiseert. “Dat geeft vrijheid en verantwoordelijkheid. Want als je buiten de gebaande paden gaat en wilt innoveren, dan moet het natuurlijk wel werken”, aldus Alex.

“Ik krijg de meeste energie van het ontwikkelen van oplossingen waarmee ik de klant kan verrassen. Mijn werk is uitdagend en vooral wanneer ik een nieuwe feature of data-oplossing oplever, geeft het me een geweldig gevoel als ik daarmee een probleem van de klant kan oplossen."

Diversiteit als drijvende kracht

Alex deelt graag zijn kennis en ervaring met nieuwe collega's die zich bij het project voegen. “Het is inmiddels een groot en complex platform geworden. Ik vind het dan ook leuk om collega’s te helpen hun weg te vinden en hen te enthousiasmeren voor het werk dat we doen en de resultaten die we behalen. Zij zien ook soms zaken die anders of beter kunnen. Het is waardevol om samen na te denken over hoe we ons werk nog effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren.”

Hij vervolgt: “Binnen AMIS Conclusion is er veel ondersteuning om nieuwe collega’s het vak eigen te maken en het maximale uit zichzelf te halen. Peoplemanagers stimuleren medewerkers actief om opleidingen te volgen, periodiek te wisselen van project en zich te verdiepen in nieuwe of innovatieve onderwerpen via vakgroepen. Elk individu krijgt de ruimte om zijn of haar unieke eigen talenten in te zetten voor het team of een project. Bij AMIS Conclusion bieden collega’s elkaar de ruimte om echt zichzelf te zijn, waardoor iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.”

Koploper in data-integratieoplossingen in de cloud

Wanneer Alex wordt gevraagd welke drie woorden hij zou gebruiken om AMIS Conclusion te omschrijven, antwoordt hij: ambitie, vakmanschap en flexibiliteit. “Ik heb veel collega’s die super ambitieus zijn, vooral binnen het Eneco-project. Zij geloven er echt in en zijn heel gedreven om mooie resultaten te behalen. AMIS Conclusion loopt ook echt voor op het gebied van data-integratieoplossingen in de cloud. Er is ontzettend veel ervaring, kennis en kunde in huis, wat heel aantrekkelijk is voor iemand die zich graag wil blijven ontwikkelen in dit werkveld. Daarbij is AMIS Conclusion erg flexibel. Zo werk ik momenteel een tijdje vanuit Zuid-Afrika, waar ik bij mijn familie op bezoek ben. En dat is bij AMIS Conclusion geen probleem!”

Ben je benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen?

Arsenio Zaandam

Arsenio Zaandam

Recruitment business partner
arsenio.zaandam@amis.nl