Wat doet AMIS Conclusion met zeshonderd terabyte aan data?

Het altijd, snel en betrouwbaar beschikbaar hebben van data is een van de kerncompetenties van AMIS Conclusion. We spreken met Gerard van den Broek, manager platform operations bij AMIS Conclusion, over het belang van data en de expertise die wij inbrengen om waarde te leveren aan onze klanten. 

10 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

AMIS | Conclusion opslaan van 600 terababyte aan data

Gerard: “Bij AMIS Conclusion onderkennen we dat data belangrijk is. Wij beheren, bewerken en monitoren al meer dan 30 jaar complexe datasystemen voor onze klanten. En dat zijn systemen die ingrijpen op de kernprocessen van onder meer verzekeraars, energiebedrijven, de medische sector, overheid en logistiek.  Alle systemen gebruiken data, en zonder deze data vallen kritische processen bij deze bedrijven genadeloos stil. Vandaar dat onze klanten het beheer van deze data bij ons belegd hebben”.

Data met de omvang van 35 jaar video 

Kan je ons wat meer vertellen over het belang en omvang van de data die jullie beheren?  Gerard: “In totaal beheren wij meer dan zeshonderd terabyte aan data voor onze klanten. En dat is vergelijkbaar met 300.000 uur (bijna 35 jaar onafgebroken) hoge kwaliteit video, tien miljoen uur muziek of honderdvijftig miljoen hoge kwaliteit foto’s.  Als je al deze data op een snelle internetverbinding wilt downloaden dan ben je vier maanden bezig. Je kunt je dus voorstellen dat dit van een hele andere orde is dan een simpele database die onder een website hangt. Dit is de kern van onze dienstverlening.”

Wat is de rol van AMIS Conclusion bij deze data  

“Wij zorgen dat onze klanten een diversiteit aan gegevens veilig kunnen opslaan, dat het bewaard blijft en op het moment dat ze het nodig hebben snel weer kunnen opvragen”, vertelt Gerard.  “En dan gaat het niet alleen om tekst, maar ook om beelden, video, geografische data, documenten en andere bestanden. In de kern gaat het om opslag, bewaren en beschikbaar stellen van deze gegevens. Maar om er goed mee te kunnen werken moeten we voldoen aan een aantal extra eisen. Zo moet de opslag snel genoeg zijn, het bewaren veilig, mogen er geen onbevoegden bij de data en moet de data ook over een aantal jaren nog bruikbaar zijn. Hiervoor zorgen wij dat de software van de datasystemen up-to-date blijven. Ook is het van belang dat de back-up goed werkt zodat in het geval van een calamiteit er altijd nog een reservekopie beschikbaar is.” 

Waarom kiezen klanten voor AMIS Conclusion?  

Gerard: “Wij zijn met bijna honderd engineers specialist in het managen van data. Klanten kiezen voor ons omdat we vooraf nadenken wat ze straks gaan doen met hun data. Zo kunnen we vooraf acties ondernemen die zorgen dat de data betrouwbaar en beschikbaar blijft. Wij structureren de omgeving, richten een gestandaardiseerde monitoring in en upgraden de systemen op het moment dat het nodig is. En als er dan echt iets aan de hand is dan kan de klant terugvallen op een van onze specialisten waarvan sommige al bijna 25 jaar ervaring hebben met het beheren van complexe data-omgevingen. “ 

Heb jij nog tips?

 Gerard: “ik heb een aantal tips voor iedereen die met veel data werkt:  

  1. Zorg voor een standaard inrichting van je datasystemen, logging en monitoring. Zodat omgevingen vergelijkbaar zijn en zo min mogelijk uitzonderingen beheerd moeten worden.  
  2. Zorg dat je tijdig de software bijwerkt en dat je upgrades en patches op tijd uitvoert. Hiermee voorkom je complexe upgradetrajecten, omdat de omgeving legacy is geworden.  
  3. Bespreek veranderingen in de bedrijfsvoering tijdig met het data Ops-team zodat ze hierop kunnen anticiperen 
  4. Bespreek minimaal twee keer per jaar de technologische ontwikkelingen en bepaal in hoeverre deze van toepassing zijn op je datastrategie. 
  5. Oefen twee keer per jaar een calamiteit zodat je zeker weet dat de processen goed verlopen als het nodig is.  
  6. Denk na over de risico’s voor je organisatie die je loopt met datamanagement. Welke risico's zijn er, welke wil/moet je mitigeren vanuit regelgeving (zoals AVG) én welke zijn aanvaardbaar. 
  7. Zorg dat je je databasebeheerder ook persoonlijk kent. Dan is het makkelijker communiceren in het geval van een situatie waar druk op staat.  

En natuurlijk is mijn beste tip om contact met mij op te nemen als je wilt dat deze zaken professioneel geregeld worden.  

Meer weten over hoe wij data voor onze kanten beheren of heb je interesse om ons team te versterken?

Neem dan contact op met Gerard van den Broek

Gerard van den Broek

Gerard van den Broek

Practice Manager
gerard.van-den-broek@amis.nl