Vertrouwen en verrassend veel mogelijkheden

Integratiespecialisten die volledig gaan voor het vak IT en (integratie)technologie. AMIS staat voor resultaat, meesterschap en vernieuwing en is dé integratiespecialist binnen het ecosysteem van Conclusion. Van betekenis zijn in omvangrijke projecten, zoals stichting CIS, geeft de integratiespecialisten veel energie.

24 maart 2021   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Jeffrey, op weg richting technical lead/architect, voor een beeldscherm

Met een team van integratiespecialisten werkt Jeffrey ruim 2 jaar dedicated aan het CIS-project. “AMIS is mijn eerste werkgever waar ik na het behalen van de master Informatica startte als integratiespecialist. Inmiddels zit ik in een transitie naar de rol van technical lead/architect. Binnen het CIS-project richt ik mij met het team op het doorontwikkelen en beheer van de applicaties zodat deze volledig voldoen aan de huidige IT-standaarden.”

Een project van omvang 

CIS is een stichting, opgericht door verzekeringsmaatschappijen, die alle aangeleverde claimmeldingen vastlegt in een databank. Het platform biedt verzekeraars ondersteuning bij het detecteren van fraude of het inschatten van risico op fraude. “De stichting legde 3 jaar geleden de technische kant van de applicaties bij AMIS neer. Het is een omvangrijk platform en ons DevOps-team werkt aan het ontwikkelen, vernieuwen, beheren en onderhouden van het gehele platform. Hiermee opereren wij – vanuit ons eigen kantoor – in een redelijk groot gebied en daarmee bedoel ik dat we alle specialismes in huis hebben om een dergelijk project te kunnen managen”, legt Jeffrey uit.  

Een net even andere aanpak 

Na de overname van de applicatie was de eerste stap om het platform in een cloud-omgeving neer te zetten. “De eerste 11 maanden werkten wij voor de live-gang hard aan de cloud-overgang, het oplossen van bugs en het doen van onderhoud. Tegenwoordig werken we aan het vernieuwen van de verouderde applicaties om deze te laten voldoen aan de huidige IT-standaarden. Parallel bouwen we aanvullende functionaliteiten”, vertelt Jeffrey. Van betekenis zijn als expert op het gebied van cloudoplossingen, daar maken de integratiespecialisten zich hard voor. “De cloudoplossing is voor CIS een groot verschil ten opzichte van de situatie voorheen toen alles op eigen systemen draaide. Dat niet alleen, ook de Scrum-werkwijze waarbij we iteratief bouwen is een nieuwe werkwijze voor de klant. Wat het voor ons net even anders maakt, is dat we een project van zo’n formaat overnemen. Meestal zijn dit soort projecten bij de klant zelf”, vertelt Jeffrey enthousiast. 

Je bent niet alleen bezig met het schrijven van code, maar je denkt na over nieuwe functionaliteiten en architectuur, je houdt je bezig met het testen en het beheren van de systemen.

Jeffrey Resodikromo | Integratiespecialist

Ruimte en vrijheid 

Binnen AMIS heb je veel verantwoordelijkheden en afwisselende opdrachten. “Je bepaalt zelf hoe businessprocessen technisch moeten verlopen en zet in grote lijnen uit hoe er gebouwd moet worden. Daarbij bedenk je de componenten die je nodig hebt”, vertelt Jeffrey over de verantwoordelijkheden. Een relatief klein team dat zich focust op één groot project, betekent ook dat er een grote diversiteit is aan rollen en taken. “Je bent niet alleen bezig met het schrijven van code, maar je denkt na over nieuwe functionaliteiten en architectuur, je houdt je bezig met het testen en het beheren van de systemen. Omdat we te maken hebben met verouderde applicaties is het de uitdaging om te bedenken hoe we komen tot nieuwe software. Hier komen vraagstukken bij kijken als: ‘hoe zorgen we ervoor dat de applicaties toekomstbestendig zijn’ en ‘hoe gaan we gefaseerd werken naar onze eindvisie’. De inhoudelijke uitdaging en de afwisseling maakt dit project zo interessant”, legt Jeffrey uit.  

Geloven in jou  

“AMIS biedt veel kansen om je eigen ontwikkelpad te bepalen. Voor iedereen liggen er kansen om je te ontwikkelen. Ik ben begonnen als ontwikkelaar en wilde zelf graag doorgroeien naar een rol waarin ik op strategisch niveau mee kan denken in de projecten. Die kans krijg ik nu door te groeien naar de functie van technical lead/architect. Dit geldt niet alleen voor mij maar voor iedereen; als je iets wil bereiken, is daar de ruimte voor zowel binnen AMIS als binnen de projecten. Er is weinig hiërarchie binnen onze organisatie en je voelt dat iedereen op eenzelfde lijn zit. Deze informele sfeer maakt dat iedereen benaderbaar is. Kortom, we hebben de ideale combinatie van de informele sfeer, de vrijheid en inhoudelijke uitdaging”, besluit Jeffrey zijn verhaal.

Nieuws
Senior cloud consultant Jacco - werken bij Conclusion

Van betekenis zijn = jouw applicatie tot leven zien komen