Van Sterrenkunde naar IT: hoe Kevin zijn weg vond bij AMIS Conclusion

Werken aan innovatieve projecten met een maatschappelijke impact. Dat is wat onze collega Kevin Bixerman graag doet. Als Medior Integratie Specialist bouwt hij aan realtime data-oplossingen voor complexe IT-omgevingen. Toch begon hij zijn loopbaan niet met een ‘typische’ IT-achtergrond. Met een masterdiploma Sterrenkunde op zak kwam hij uit een wereld die ver verwijderd was van de bits en bytes. Maar niet zonder succes!

21 april 2024   |   Blog   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Kevin Bixerman AMIS Conclusion

Kun je meer vertellen over je start bij AMIS Conclusion?

“Met mijn achtergrond in de Sterrenkunde en zonder enige ervaring de IT, kwam ik misschien uit een ietwat vreemde hoek. Toch wist ik na mijn afstuderen al snel dat ik de IT in wilde. In mijn zoektocht naar een baan lag mijn focus eerst meer op data science, maar de aanbeveling van een goede vriend en de projecten met maatschappelijke impact trokken me naar AMIS Conclusion. 

Mijn eerste weken bij AMIS Conclusion waren vooral gevuld met kennis vergaren en het wennen aan het werken in een team. Net als andere junioren volgde ik het Juniorentraject, dat met zijn verschillende modules een solide basis biedt voor wanneer je net begint. Daarbij kwamen nog de special interest groups, die door de vakgroepen binnen AMIS Conclusion worden georganiseerd. Vanaf mijn start was er dus volop mogelijkheid om van anderen te leren, wat zorgde voor een fijne landing.”

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

“Mijn werkdag draait om het verbinden van fysieke assets zoals wind- en zonneparken met de virtuele wereld. Ik maak onderdeel uit van een team dat de schakel is tussen deze parken en het team van Eneco, dat de sturing van de parken op zich neemt. Alle data die wij uit de wind- en zonneparken ontvangen, contextualiseren en normaliseren wij voordat we deze opsturen naar Eneco. Op basis daarvan kunnen zij bepalen welke assets zij willen gaan sturen. Die informatie sturen ze naar ons en wij zorgen er vervolgens voor dat dit weer netjes bij de wind- en zonneparken terechtkomt. 

Technische uitdagingen zijn er hierbij genoeg, en het oplossen van deze uitdagingen is wat ik het allerleukste vind aan mijn werk. Mijn collega’s omschrijven mij als kritisch en nauwkeurig - ik blijf net zolang aan iets sleutelen totdat het echt werkt. Hierbij krijg ik de vrijheid om mijn werk naar eigen inzicht in te richten. Zolang ik er voor zorg dat ik mijn tijd efficiënt plan en anderen niet vertraag, heb ik de ruimte om mijn taken uit te voeren op een manier en op het moment die het beste bij mij passen.”

Waar ben jij in je werk het meest trots op?

“Ik ben tot nu toe het meest trots op mijn eigen ontwikkeling. Ik ben in een jaar doorgegroeid van Junior naar Medior, dat is vrij snel voor iemand zonder IT-achtergrond. Dit laat zien dat AMIS Conclusion persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Daar ben ik zelf het levende bewijs van. 

Nog steeds krijg ik vanuit de organisatie veel ruimte om me op mijn eigen ontwikkeling te focussen. Voor alle medewerkers wordt er een groeiplan gemaakt waarin je je doelen vaststelt, en voor het behalen van deze doelen krijg je de tijd. Sinds kort kun je ook makkelijker van project wisselen als je voelt dat je niet meer voldoende uitdaging hebt op je huidige project. Niet dat dat voor mij van nu toepassing is, want het Eneco-project is groot genoeg om nog heel veel van te leren!”

Hoe zou je de sfeer bij AMIS Conclusion omschrijven?

“Er hangt een gezellige sfeer waarin je helemaal jezelf kunt zijn. We hebben een open cultuur en dat blijkt ook uit het feit dat onze directeuren ‘gewoon’ in de openbare ruimte van ons kantoor werken. We werken aan mooie projecten met maatschappelijke impact en hebben daarnaast ook plezier buiten kantoortijden. Collega’s spelen vaak bordspelletjes tijdens de borrelavond en er zijn genoeg activiteiten waar je na werktijd nog aan kan deelnemen. 

Er is veel ruimte om te groeien en vertrouwen is een kernwaarde binnen de organisatie. Collega’s van verschillende senioriteitsniveaus werken veel samen om oplossingen te vinden, zonder dat we hierbij constant gecontroleerd worden. Fouten maken wordt gezien als een kans om te leren en te verbeteren. Met een mix van ervaren Principals en Seniors, en nieuwe talenten zoals Juniors en Mediors, is er een schat aan kennis beschikbaar die voortdurend wordt gedeeld en benut. Dit draagt bij aan een fijne werkomgeving waarin iedereen tot zijn recht komt.”

Ben je benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen?

Arsenio Zaandam, recruiter bij AMIS

Arsenio Zaandam

AMIS Conclusion
arsenio.zaandam@amis.nl