User Experience event

User Experience is de verzamelnaam voor alles wat interface-ontwerp, gebruikersgemak en aanpasbaarheid inhoudt.

18 maart 2014   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

foto 3

Dinsdag 18 maart 2014 werd bij AMIS in Nieuwegein het User Experience Event gehouden. Een team van 15 R&D-specialisten van Oracle Corporation is vanuit San Francisco naar Nederland gekomen om de laatste ontwikkelingen te laten zien.

User Experience is de verzamelnaam voor alles wat interface-ontwerp, gebruikersgemak en aanpasbaarheid inhoudt. Uiteindelijk bepaalt het gemak waarmee een persoon een informatiesysteem gebruikt het verschil tussen een tevreden of gefrustreerde gebruiker.  Gebruikers stellen steeds hogere verwachtingen aan informatiesystemenzeker nu tablets als de iPad ingeburgerd zijn. En, nieuwe interfaces als bijvoorbeeld de Google Glass nog onderweg zijn.

Spotlights

Gebruikersinterface

Oracle VP Jeremy Ashley en zijn team lieten in 12 demo-opstellingen zien waaraan Oracle werkt om de gebruikersinterface van de toekomst te maken.  Ze doen hun studies voor en met Oracle Applications, maar op basis van Oracle technologie.

Er waren laboratorium-versies van Oracle Applications te zien, applicaties die stemherkenning gebruiken, eye-trackingsystemen, robotarmen, scanners van hersengolven en toepassingen met Google Glass. Naast demo’s was er ook een serie van inlooplezingen waar specialisten uit binnen- en buitenland context gaven aan alle nieuwe ontwikkelingen.

Inspiratie

Gedurende de dag hebben bijna 500 mensen dit evenement bezocht. Veel bezoekers grepen ook de kans om zelf met Oracle engineers te spreken. Wat opviel was de sfeer; inspiratie en verbazing waren minstens zo belangrijk als kennisoverdracht.

foto 1