Podcast: 3D Digital Twin voor Utrecht Centraal

Hoe zorgt NS ervoor dat op een van de kathedralen van NS, zoals Utrecht Centraal Station ook wel wordt genoemd, 250.000 reizigers veilig van a naar b kunnen? In deze podcast bespreken Jean Keultjes (Digital Lead bij NS) en Robbrecht van Amerongen (Head of IoT bij AMIS Conclusion) over de ontwikkeling en inzet van een Digital Twin voor NS Stations.

13 juni 2023   |   Podcast   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Podcast: 3D Digital Twin voor Utrecht Centraal

AMIS Conclusion heeft NS geholpen met de realtime datafeed van de digital twin van Utrecht Centraal. Met dit project zijn verschillende datapunten geplot op een 3D-model van Utrecht Centraal. Deze datapunten helpen om snel inzicht te krijgen in de huidige stand van zaken. Denk hierbij aan het identificeren van defecte roltrappen en liften, zodat reizigers die slecht ter been zijn het station kunnen bereiken, en opstootjes of drukte kunnen worden gemanaged.

Wil je meer leren over het realiseren van een Digital Twin en begrijpen hoe NS deze inzet om reizigers te ondersteunen? Luister dan de podcast:

De Dataloog

De Dataloog is de onafhankelijke Nederlandstalige podcast over data & kunstmatige intelligentie. Hier hoor je alles wat je moet weten over de zin en onzin van data, de nieuwste ontwikkelingen en echte verhalen uit de praktijk.