Performance webapplicaties cruciaal

Performance van webapplicaties is cruciaal. In mei werd de nieuwste versie van de ADF Performance Monitor geintroduceerd. deze geeft nog meer inzicht. Een white paper geeft meer achtergrond.

18 december 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

extreme browser load time2 111984469910

Goede performance is essentieel voor het succes van een webapplicatie. Dit geldt uiteraard ook voor de Oracle ADF-applicaties. De ADF Performance Monitor is een APM-tool (Application Performance Management Tool) die organisaties ondersteunt bij het detecteren, analyseren en oplossen van performance- en resourceproblemen van ADF-toepassingen.

Performance-problemen leiden vaak tot grote frustraties bij eindgebruikers. Zo ook bij het ministerie van onderwijs in Oman waar problemen ontstonden nadat de bestaande .net en oracle forms-omgeving was vervangen door Oracle ADF. Na implementatie van de performance monitor kregen ze inzicht in de ‘bottle necks’ en konden de problemen worden opgelost. Lees hier de blog die daarover door de lokale implementatiepartner is geschreven.

adfpm dashboard 80 111984471806

Nieuwe versie ADF Performance monitor

In mei werd de nieuwste versie van de ADF Performance Monitor geïntroduceerd. Versie 7.0 bevat veel nieuwe functionaliteit waaronder gebruiks- en performance-statistieken van klikacties van eindgebruikers. Deze en meer functionaliteiten worden beschreven in  de whitepaper die onlangs werd gepubliceerd. Lees hem hier.