Automation van Infrastructure as Code: gecontroleerd en herhaalbaar IT-omgevingen uitrollen

AMIS'ers werken dagelijks aan de ontwikkeling van hun kennis om onze klanten en IT-professionals wereldwijd nog beter te kunnen helpen. "Kennis delen" vinden we belangrijker dan "kennis hebben". Dit doen we onder andere via de AMIS Technology Blog en door te spreken op vele conferenties wereldwijd. Wekelijks blik ik terug op de wetenswaardigheden van afgelopen week en waar je iets mee kunt of zou moeten doen. 

5 maart 2020   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Over gecontroleerd en herhaalbaar IT-omgevingen uitrollen en de realiteit achter Data Science

-We willen gecontroleerd en herhaalbaar IT-omgevingen kunnen opbouwen en bijwerken met de schaalbaarheid en flexibiliteit van gevirtualiseerde omgevingen.

Automation van Infrastructure as Code

Deze week heeft Lucas Jellema aandacht besteed aan de combinatie van Oracle Cloud Infrastructure en Terraform. De achterliggende reden hiervoor is evident; we zoeken naar automation van Infrastructure as Code. We willen gecontroleerd en herhaalbaar IT-omgevingen kunnen opbouwen en bijwerken met de schaalbaarheid en flexibiliteit van gevirtualiseerde omgevingen, zoals Cloud. De voordelen? Voorspelbaarheid, herhaalbaarheid, kwaliteit en snelheid. Het kost namelijk veel meer moeite om initieel scripts te configureren. Meer weten: Terraform.

Met NoSQL ongestructureerde data opslaan in front-end applicaties

NoSQL, Not Only SQL, een andere vorm van dataopslag. De kracht van NoSQL is dat je ook ongestructureerde data kunt opslaan. Denk aan foto’s, geluid en video’s in een front-end applicatie. Zoals een webshop of IoT Digital Twin. De Oracle NoSQL database service kan als hoog beschikbaar worden afgenomen en wordt volledig binnen de Cloud Service beheerd. Lees meer: Getting started with NoSQL Database Service on Oracle Cloud Infrastructure

-Soms is geld en tijd niet genoeg om een investering of project tot een succes te maken. We geloven dat het dan soms beter is om niet te starten.

Centre of Excellence: hoe kan je geld verdienen met data?

Een concrete vraag recht uit de markt: hoe kunnen wij geld verdienen met data? Een vraagstuk dat de nodige aandacht vereist. Daarom hebben we een Centre of Excellence op het gebied van Data Engineering en Data Science opgezet. Want hoe komt het dat sommige initiatieven succesvol zijn en anderen regelmatig last ondervinden van de weerbarstigheid van de realiteit? Wij helpen je bijvoorbeeld met het bouwen van een goed datafundament. Dit begint bij de doelstelling: wat wil en kún je bereiken met data science?

 

Data Science en de realiteit: wat wil en kún je bereiken?

Verder kijken dan alleen de (klant)vraag; wat heb je nódig om je doelstelling te halen? Maar soms is geld en tijd niet genoeg om een investering of project tot een succes te maken. We geloven dat het dan soms beter is om niet te starten. Simpelweg omdat we niet voor ons zien hoe we dat initiatief naar het beoogde succes kunnen tillen. Ik ben er trots op dat we ook “nee” durven zeggen. Eerlijk advies. Daar kom je uiteindelijk het verst mee. Ook al ligt er een serieus budget op de plank.