• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

  • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van AMIS

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

MANIFEST: EEN ODE AAN ADA LOVELANCE - IT die ons weer laat groeien

Het is 1843, de Britse wiskundige Ada Lovelace schrijft de eerste programmeertaal. Met dit slimme algoritme kan een machine rekenen, componeren en afbeeldingen maken. Het is de eerste keer dat IT ons ongekende nieuwe mogelijkheden biedt, dat het ons laat groeien. Laten we teruggaan naar dit pure idee van IT als middel. Om te groeien, iets te bouwen dat groter is dan onszelf en ons verder brengt.

24 maart 2021   |   Nieuws   |   Door: AMIS I Conclusion

Wat zou Ada nu opvallen aan onze IT? Dat we het in veel gevallen met succes gebruiken om ons leven beter te maken. Zeker! Maar ook: dat wij werken voor de technologie, maar de technologie niet altijd voor ons. Ze zou zien dat de vooruitgang – ondanks de IT – soms moeizaam verloopt. Omdat organisaties vastlopen in een brei aan systemen of juist het gebrek eraan. In achterstallig onderhoud of innovatiedrang. Bij sommige bedrijven is het middel een doel geworden – en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. 

 

Duimendikke legacy

Al die nieuwe mogelijkheden, die talloze keuzes, de hypes en de disruptieve modellen die onze bedrijven écht veranderen, het ís ook complex. We hebben bovendien te maken met een decennialange IT-erfenis. Die bagage had Ada niet. Maar wij zitten nog steeds vast aan de keuzes en ideeën van haar opvolgers. Die liggen allemaal besloten in onze organisaties. In onze landschappen, serverruimtes, cloud-omgevingen. Versnipperd over verschillende afdelingen, teams én leveranciers. Bij veel bedrijven ligt de legacy er duimendik op.

''Al die nieuwe mogelijkheden, die talloze keuzes, de hypes en de disruptieve modellen die onze bedrijven écht veranderen, het ís ook complex''

Vorige eeuw

Dit soort IT-omgevingen laten ons niet groeien. Laten de technologie niet voor óns werken. Ze remmen onze vooruitgang af. Al die nieuwe technologieën die ze bevatten, die we op goed geluk plakten aan de oude, aan de gepasseerde hypes, de tijdelijke oplossingen die toch structureel werden. Ze maken onze IT niet modern. Ze houden ons in het verleden. Deze landschappen zijn zo complex dat sommigen zeggen dat we er beter vanaf kunnen blijven: ‘Don’t fix it if it ain’t broke’. 

Eenvoud in de complexe IT

Niets doen is geen oplossing. Nederland telt 1,1 miljoen mkb-bedrijven. Tienduizenden worstelen met zo’n verouderd en complex IT-landschap dat ze niet verder brengt. Dat is slecht nieuws voor de motor van de Nederlandse economie. Daar nemen we toch geen genoegen mee? Wij geloven in eenvoud in complexe IT. Dus laten we onze systemen ontvlechten, datastromen integreren en vooral technologie, mensen en organisaties verbinden. En laat dat nu precies zijn waar Ada Lovelace ook voor stond. Ze bracht de techniek verder, maar ze nam de mens altijd als uitgangspunt. IT is er voor óns. Om ons te laten groeien, om ons vooruit te helpen. En dat kan, we moeten hoeven alleen maar wat vaker naar de Ada in onszelf te luisteren.

''Wij geloven in eenvoud in complexe IT. Dus laten we onze systemen ontvlechten, datastromen integreren en vooral technologie, mensen en organisaties verbinden''

Nieuws
'Langer nadenken voorkomt complexe IT’ - Interview Cokky Hilhorst
Neem geen genoegen met een oud of te complex IT-systeem. Het kan écht beter. En kom je er zelf niet uit? Dan weet je ons te vinden.

Bel Robbrecht van Amerongen

Robbrecht van Amerongen

Head of Internet of Things en Industry 4.0
Robbrecht.van.Amerongen@conclusion.nl
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy
  • Expertises
© Conclusion 2021   |  De kleine lettertjes  |  Privacy