Kennisdeling, plezier en lekkers tijdens de AMIS | Conclusion Open Dag 2022

AMIS | Conclusion, vrienden thuis uitgenodigd.   

Zaterdag 24 september hebben we genoten van de bezoekers en activiteiten op de AMIS | Conclusion Open Dag 2022, ter ere van ons 31-jarige bestaan.  Op de open dag laten we aan partners, kinderen, ouders, familie, vrienden en buren zien wat we doen met IT. We laten niet alleen zien dat ons werk leuk is, maar ook relevant voor de maatschappij.  Iedereen die ons beter wilde leren kennen was welkom op ons kantoor. 

6 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

AMIS | Conclusion open dag 2022

AMIS | Conclusion is al meer dan 30 jaar toonaangevend in innovatieve datagedreven IT. We helpen onze klanten hun ambities te realiseren, maar zijn daar vaak niet zo zichtbaar in. En dat veranderen we graag. Op de open dag vertellen we wie we zijn, wat we doen, wat we bereiken en hoe we dat doen. Voor de specialist én de leek. Het was een leuke dag voor iedereen. Wij hebben enorm genoten om laten zien van wat voor bedrijf we zijn. Tegelijk hebben we ons werk herkenbaar in de maatschappij gezet en de mogelijkheid geboden om een band met ons aan te gaan.  

Fantastische opkomst

De opkomst was fantastisch. Bijna 150 kinderen, partners, ouders, grootouders, collega’s, oud-collega’s, vrienden en mensen uit de buurt kwamen langs. Dit zorgde voor een geweldige sfeer tijdens de vele interessante bijdrages van enthousiaste collega’s.  Over onder meer slimmer programmeren, HoloLens en databases. Ook vertelden we over onze projecten bij Eneco, Albert Heijn, Royal Flora Holland (de bloemenveiling), de Gemeente Amsterdam en bijna alle verzekeringsmaatschappijen van Nederland. We lichten hieronder een paar van de bijdrages toe.  

Workshop valkuilen bij projecten als gevolg van verschillende percepties 

Is software bouwen werkelijk zo moeilijk? Het bouwen aan een oplossing voor klanten is een spel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. AMIS | Conclusion wil het beste voor haar klanten, maar kan dit alleen doen als klanten weten wat ze willen! Wij zullen de juiste vragen moeten stellen en de antwoorden goed moeten interpreteren. Het is daarbij uiterst belangrijk geen aannames te doen. Verschil in perceptie is de belangrijkste valkuil…. Dit was een interessante workshop die bezoekers inzicht gaf in het stellen van vragen en interpreteren van antwoorden.  

AMIS | Conclusion open dag 2022

De AMIS-aanpak 

De AMIS-aanpak van softwareontwikkeling wordt agile genoemd. In deze aanpak wordt door het hele team gepokerd om de planning op te stellen. We hebben onze bezoekers laten zien hoe dat in zijn werk gaat en ze er ook zelf aan mee laten doen. Zo hebben we het plannen van een feestelijk diner aangepakt volgens de regels van het zogenaamde scrum-proces. Dit was een leuke en leerzame ervaring voor de bezoekers.  

De jeugd aan het werk 

Vervolgens zijn (voornamelijk de jongere bezoekers) aan de slag gegaan bij de mini-workshops over (zelf) programmeren, rekenen met 0-en en 1-en, meedoen in een Scrum-sprint-pokersessie en hebben we ons kantoor verkend. Helaas regende het behoorlijk en was er niet veel belangstelling voor de wandeling en de speurtocht. Hierdoor was er meer dan genoeg belangstelling voor de lunch, onze barista en de ijscokraam.  

De hoogtepunten op een rijtje 

AMIS-directeur André van Dalen vertelde wat voor bedrijf AMIS | Conclusion is. Wat is onze geschiedenis, wat is ons heden en onze toekomst? Wie we zijn en wat we doen voor medewerkers en klanten? AMIS | Conclusion is een écht persoonlijk bedrijf. We geven om onze mensen en om onze klanten. Het gaat bij ons om het persoonlijke contact. Bij het werk, maar ook daarbuiten. Zo zijn we heel trots dat een flink deel van onze medewerkers het zo leuk vinden bij AMIS | Conclusion, dat ze er meer dan 10 jaar werken. Sommigen zelfs al meer dan 25 jaar. Verder vertelde Andre over het werk bij klanten waar we systemen bedenken, bouwen en beheren. Samengevat, AMIS | Conclusion wil als vrienden samenwerken met collega’s, klanten en partners, samen verder komen, met plezier, en in alle openheid.   

Daarna kwamen er een aantal inhoudelijke projecten aan bod: 

De energietransitie met Eneco 

Wij helpen Eneco met belangrijke elementen in de energietransitie, zoals warmtenetten, windmolens en zonneparken. Leden van het AMIS | Conclusion Eneco IoT-team vertelden wat zij voor Eneco hebben gedaan en wat voor effect dit bij mensen thuis heeft.  

Financieel beheer bij grondexploitatie voor Gemeente Amsterdam 

AMIS | Conclusion helpt de Gemeente Amsterdam al sinds 1995 met het financieel beheer van grondexploitatie. Collega’s vertelden hoe de financiën van grote bouwtrajecten geregeld wordt met Pagoni, een applicatie die wij speciaal voor dit soort werkzaamheden hebben gemaakt.  

Het belang van databases 

Vervolgens vertelden Herman en Gerard over databases. Data, databases en databasebeheer is voor alle organisaties belangrijk. Bestellingen, adressen, betalingen, contactgegevens, voorraden: er zijn veel gegevens die helpen om bedrijven te laten functioneren. Hoe leg je de gegevens vast, hoe houd je ze veilig, hoe zorg je dat je er steeds snel bij kan? Herman en Gerard legden duidelijk uit hoe dit werkt en wat AMIS | Conclusion doet voor haar klanten.  

AI & IoT 

Tot slot liet Jan Willem samen met Gaetan in het AMIS Lab - AI & IoT (Artifical Intelligence & Internet of Things) zien wat wij op dit vlak doen. Er was een plant die zelf twittert dat hij water nodig heeft en een dashboard waarop we het klimaat van onze vergaderruimtes kunnen volgen. En Jan Willem liet zien hoe een computer Lego-poppetjes kan herkennen. Het was erg leuk om te zien hoe AMIS | Conclusion experimenteert met deze nieuwe technologie en sommige bezoekers deden zelfs mee.  

En uiteraard was er voor voldoende broodjes, hapjes, taart en spelletjes gezorgd voor de kinderen en volwassenen. Het was erg leuk om alle positieve feedback terug te krijgen van onze bezoekers.  

Sfeerimpressie open dag 2022

De fantastische opkomst van bijna 150 kinderen, partners, ouders, grootouders, collega’s, oud-collega’s, vrienden en mensen uit de buurt, zorgde voor een geweldige sfeer tijdens de vele interessante bijdrages van onze enthousiaste collega’s.
AMIS | Conclusion open dag 2022
AMIS | Conclusion open dag 2022
AMIS | Conclusion open dag 2022
AMIS | Conclusion open dag 2022
AMIS | Conclusion open dag 2022

Laten we samen kijken hoe we jouw ambities kunnen waarmaken.

Neem contact met me op.

André van Dalen

André van Dalen

Directeur
andre.van.dalen@amis.nl