Werken aan grote IoT systemen met nationale impact

Werken bij AMIS Conclusion is niet zomaar een job, maar een passie. We stellen je graag voor aan Sam Vruggink; IoT Consultant. Een gave job en erg waardevol voor organisaties. Maar wat houdt zijn werk als IoT Consultant in? Met welke projecten is hij bezig? En wat maakt voor Sam het verschil bij AMIS Conclusion? Lees het hier!

13 november 2020   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Sam vruggink iot consultant Amis conclusion
Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sam, 23 jaar, woon in Woerden en werk ondertussen twee jaar bij AMIS Conclusion. Ik ben hier begonnen vanuit een fulltime stage, vervolgens ben ik naast mijn studie parttime in dienst gekomen en ben na mijn afstuderen volledig voor AMIS Conclusion gaan werken als consultant. Naast mijn werkzaamheden houd ik van gamen, films kijken, speel ik gitaar en kan ik aardig koken (als ik mijn vriendin mag geloven).

Je bent consultant bij AMIS Conclusion. Wat houdt dat in?

Als IoT consultant koppel ik de fysieke wereld aan de digitale wereld. Ik zorg ervoor dat systemen goed met elkaar communiceren. Of het nu gaat om het koppelen van de sensors in bijvoorbeeld een broodrooster aan een mobiele app, of een volledige integratie van een groot CRM-systeem, het gaat allemaal om een gigantische integratie. De verregaande ontwikkelingen op het gebied van IoT en de toename van de vraag naar IoT oplossingen, zorgen ervoor dat ik vaak voor mooie uitdagingen kom te staan.

Met welke projecten ben je bezig?

Momenteel werk ik voor de integratie practice voor AMIS Conclusion en ben begonnen met een project voor een groot schoonmaakbedrijf waarin ik heb bijgedragen aan een slim officemanagement tool voor de ‘slimme schoonmaak’. Daarnaast ben actief betrokken bij een groot IoT project voor Eneco waarbij alle ‘slimme warmtemeters’ van de warmtenetten bij de mensen thuis worden verbonden met de cloud. Dit zorgt ervoor dat mensen niet meer hun eigen verbruik hoeven door te geven, en dat Eneco op basis van data kan besparen op de toevoer van de hoeveelheid energie. Dit draagt bij aan de energietransitie van Eneco – een gigantisch project om de C02-uitstoot in 2050 neutraal te krijgen.

Wat vind je het leukste project om aan te werken?

Eneco, ik ben hier als eerste developer aan begonnen en dit is nu gegroeid tot een projectteam van tientallen mensen. Het is heel tof om vanaf het begin mee te denken en je eigen werkzaamheden terug te zien in de basis van dit project. Daarnaast heeft het project enorm veel impact voor de Nederlandse consument en voor een duurzame samenleving.

Verschil moet er zijn, dat heb je vast wel eens gehoord binnen Conclusion. Wat betekent dit voor jou?

Een brede kennisdeling en de samenwerking met verschillende bedrijven (binnen Conclusion) om gezamenlijk aan toffe projecten te werken met maatschappelijke impact. Daarnaast wordt er bij AMIS Conclusion écht naar de persoon gekeken, je hebt de mogelijkheid om te doen wat je zelf wilt, ze geloven in je. Daarnaast kan je eenvoudig van practice  switchen als jouw voorkeur daarnaar uitgaat en is er geen sprake van hiërarchie – je kunt dus letterlijk met iedereen een kopje koffiedrinken. De gezonde cultuur, weinig onderlinge concurrentie en de brede kennisdeling maakt voor mij het verschil.

Verschil moet er zijn of verschil mag er zijn?

Lastige vraag! Verschil moet er zijn; al geeft het soms meer wrijving. Het geeft je meer perspectief op iets, wat normaal niet gaat. Frisse blikken, andere benadering. Wrijving maakt glans toch? ;)

Wat zie jij als voordeel van het Conclusion ecosysteem?

Naar mijn idee verzinken grote bedrijven in de hiërarchie en is het lastig een gesprek aan te gaan met bijvoorbeeld het MT, omdat er verschillende afdelingsmanagers tussen zitten. Door de relatief kleine bedrijven binnen het Conclusion ecosysteem is direct contact mogelijk en kan er bijvoorbeeld sneller geschakeld worden. Daarnaast is bijna geen sprake van hiërarchie. Dit maakt het echt top!

Waar ben je op dit moment erg trots op?

Ik heb ruimte gekregen om verschillende certificaten te halen. Het zijn zeer uitdagende certificaten die ervoor zorgen dat ik mijn kennis kan blijven uitbreiden. Daarnaast vind ik dit erg waardevol voor mezelf en voor het bedrijf.

TOT SLOT, WIL JE NOG IETS KWIJT?

Het imago van IT-bedrijven is soms stoffig, maar dat is bij AMIS Conclusion absoluut niet het geval. Er werken zeer sociale mensen - je kunt het werkelijk overal met ze over hebben. Dit draagt bij aan een erg fijne werk/prive balans. Daarnaast zijn de bedrijfsuitjes ook echt top! Ben jij straks mijn nieuwe collega?

Meer weten over werken bij AMIS Conclusion?

Ik praat er graag verder met je over.

Arsenio Zaandam

Arsenio Zaandam

Recruitment business partner
arsenio.zaandam@amis.nl