Gebruik 'Augmented Reality' in stroomversnelling door COVID-19

-

1 september 2020   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

AMIS AR 111930647428

Volledige inzet AR bij ASML

In een recente publicatie van het NRC staat dat ASML door de coronacrisis, noodgedwongen gebruik is gaan maken van AR (Augmented Reality) middels een computerbril. Het bedrijf is volledig in deze technologie gestapt om het stilliggen van productielijnen uit te sluiten. Door deze ontwikkeling is ASML in staat om haar machinepark aan de andere kant van de wereld van onderhoud te voorzien.

Microsoft over toename slimme brillen

Microsoft geeft aan dat het gebruik van slimme brillen tussen januari en mei vertienvoudigd is. Bedrijven die eenmaal gebruik maken van AR, zijn overtuigd van de technologie en geven aan dit voor meer toekomstige doeleinden te willen gebruiken. 

AR_AMIS

Augmented Reality & AMIS

Wist je dat AMIS al in 2014 de eerste succesvolle AR Pilot heeft uitgevoerd met een slimme bril? En dat het in 2015 voor ASML heeft bijgedragen aan de eerste stappen op het gebied van vernieuwing, onderhoud, trainingen, kennisopbouw en digitalisering?

Robbrecht van Amerongen, Head of IoT bij AMIS:

Toen we in 2014 onze eerste sucesvolle AR pilot met slimme brillen voor ASML hadden afgerond, waren de voordelen direct zichtbaar: zo waren er geen dikke handleidingen of laptops meer nodig, kon de monteur de hulp van collegas op afstand inschakelen en was het mogelijk om direct de best practices uit het veld op te nemen en terug te sturen naar mensen die handleidingen en instructies maken. Daarentegen waren er slechts enkele bezwaren. Deze gingen voornamelijk over connectiviteit en privacy: offline werken genoot nog steeds de voorkeur. We zien nu dat door COVID-19 de ontwikkelingen zodanig snel zijn gegaan, dat dit soort non-functionals worden geaccepteerd. Bedrijven schakelen noodgedwongen deze technologie in, omdat er door de huidige regelgeving, weinig alternatieven zijn om de productie voort te zetten. Het is mooi om te zien dat AMIS vijf jaar geleden heeft bijgedragen aan de eerste stap van deze veelbelovende technologie.