Junior Platform Consultant Kishen Ramkhelawan: “Er zijn altijd kansen binnen AMIS Conclusion, ook als je een andere richting op wilt.”

Op 1 maart 2023 startte Kishen Ramkhelawan bij AMIS Conclusion. Na een HBO ICT-opleiding te hebben gevolgd en enkele jaren als Implementatie Consultant te hebben gewerkt, werd het tijd om de overstap van Suriname naar Nederland te maken. Als Junior Platform Consultant bij AMIS Conclusion heeft hij zijn plek helemaal gevonden. Kishen: “Mijn collega’s hebben mij warm ontvangen. AMIS Conclusion is een leuke club met een open cultuur, fijne communicatie en veel flexibiliteit.”

7 november 2023   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Junior Platform Consultant Kishen Ramkhelawan-AMIS-Conclusion

Van Suriname naar Nederland voor een volgende carrièrestap

Na een aantal jaren in Suriname werkzaam te zijn geweest, besloot Kishen naar mogelijkheden in Nederland te kijken. Hij vertelt: “Ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. En met mijn HBO ICT-diploma en de business IT alignment-kennis die ik had, was AMIS Conclusion direct een match. Uit gesprekken met andere bedrijven in Nederland bleek toch wel dat zij niet zo open stonden voor medewerkers uit het buitenland, maar dat was bij AMIS Conclusion geen probleem. Daar wordt het juist omarmd.”

“Op mijn eerste werkdag bij AMIS Conclusion werd ik dan ook warm verwelkomd met een groot bos bloemen en maakte ik kennis met iedereen. Dat was heel prettig en voor mij een nieuwe ervaring. In Suriname is de sfeer op kantoor anders. Daar heerst echt een top-down structuur, terwijl AMIS Conclusion een platte, informele organisatiestructuur heeft met weinig hiërarchie. Dat stel ik erg op prijs.”

Kansen en flexibiliteit binnen AMIS Conclusion

Kishen startte als Junior Platform OPS Consultant, een functie met de focus op de operationele aspecten van een platform. Na een maand of drie bleek dat zijn hart daar toch niet lag. Door goed contact met zijn People Manager Gerard van den Broek was het mogelijk om een andere richting te kiezen. 

Kishen deelt hierover: “Mijn People Manager heeft mij vanaf het allereerste moment goed opgevangen. Hij houdt er rekening mee dat ik vanuit een ander land kom en dat ik mijn vrienden en familie heb achtergelaten om hier te komen werken. Daarom hebben we elke twee weken een evaluatiegesprek, waarin we bespreken hoe het met me gaat. Toen bleek dat de werkzaamheden niet helemaal bij me pasten, was het geen probleem om een andere richting in te slaan. Als gevolg daarvan ben ik gestart als Junior Platform Consultant met een grotere focus op Oracle Cloud Infrastructure (OCI), en in deze functie heb ik het erg naar mijn zin. Dit benadrukt het belang van goede communicatie. Als je er niet over communiceert, kun je er ook niks aan veranderen”, vertelt hij.

Deelname aan het Juniorentraject en vakgroepsessies

Dat er genoeg kansen zijn binnen AMIS Conclusion, is één ding dat duidelijk is. Zo maakt Kishen deel uit van het Juniorentraject, een modulair opleidingstraject waarbij je interne en externe cursussen volgt die passen bij jouw groei en de opdracht waaraan je werkt. Kishen: “Ik heb nu al een paar bijeenkomsten van het Juniorentraject bijgewoond en ik leer elke keer. Het is een leuke, diverse groep collega’s. Hoewel we allemaal junioren zijn, variëren de leeftijden en achtergronden en dat zorgt voor een interessante mix. Daarnaast organiseert AMIS Conclusion maandelijks vakgroepsessies, waarbij teamleden binnen die vakgroep de kans krijgen om te delen en te leren van elkaars expertise binnen hun vakgebied.” 

Hij vervolgt: “Er is voldoende begeleiding en altijd een luisterend oor. Zo was er laatst een meeting waarin we openlijk konden praten over hoe we de werkdruk ervaren. Dit laat zien dat jouw mening als medewerker er echt toe doet. Dat persoonlijke aspect waardeer ik enorm en is iets wat ik zou benadrukken als iemand overweegt om bij AMIS Conclusion te komen werken.”

AMIS Conclusion in drie woorden

Wanneer Kishen wordt gevraagd welke drie woorden hij zou gebruiken om AMIS Conclusion te omschrijven, antwoordt hij: cultuur, communicatie en flexibiliteit. Hij vertelt daarover: “Bij AMIS Conclusion heeft elke medewerker een stem en ben je vrij om je mening te uiten. Ongeacht wie je bent en met wie je praat, heb je de ruimte om kritisch te zijn. Dat vind ik erg waardevol. Daarnaast is het bedrijf erg flexibel en zijn collega’s altijd bereid om je te helpen. Ze hebben het druk, maar als ik om hulp vraag dan krijg ik die altijd, meestal nog op dezelfde dag!”

Ben je benieuwd of AMIS Conclusion ook bij jou past en hoe jij je verder kunt ontwikkelen?

Arsenio Zaandam, recruiter bij AMIS

Arsenio Zaandam

AMIS Conclusion
arsenio.zaandam@amis.nl