Business Agility door DevOps-teams en Microservices

Hoe zorg je ervoor dat je organisatie in staat is om IT-producten zo snel mogelijk naar de markt te brengen met hoge kwaliteit en businesswaarde, tegen zo laag mogelijke kosten, inspanningen en risico’s?

6 mei 2019   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Teamwork DevOps AMIS
Teamwork DevOps AMIS

De drijvende kracht achter innovatie en het realiseren van business doelstellingen is IT. Maar IT heeft alleen waarde als het in productie is en gebruikt wordt om businesswaarde te genereren. Alle kosten en inspanningen die er aan vooraf gaan zijn een investering. Bedrijven streven er dus naar om software zo snel mogelijk live te brengen. Dit stelt hoge eisen aan de kwaliteit en time-to-market van IT.

Hoe zorg je ervoor dat je organisatie in staat is om IT-producten zo snel mogelijk naar de markt te brengen met hoge kwaliteit en businesswaarde, tegen zo laag mogelijke kosten, inspanningen en risico’s?

 

Werken met DevOps-teams in een Agile omgeving

Om dit te kunnen realiseren werkt AMIS met DevOps-teams. Dit betekent dat één team de totale verantwoordelijkheid heeft voor een product: van het bedenken, ontwerpen, implementeren en testen (development) tot het uitrollen, gebruiken, monitoren en beheren (operations). DevOps-teams werken de gehele levenscyclus van een product, van leven tot dood, in een Agile omgeving met gecertificeerde Scrum Masters. Het resultaat is het juiste product met de juiste kwaliteit. Maar hoe kan het product ook wendbaar zijn?

 

DevOps en Microservices: wat ze met elkaar gemeen hebben

Een DevOps-team heeft de opdracht om continu de businesswaarde te toetsen van het huidige èn toekomstige product. Een product dat onder een DevOps-team valt noemen we een microservice. Microservices zijn op zichzelfstaande eenheden waarvan één team de hoeder is en een business sponsor de eigenaar. Microservices hebben een duidelijke functie, zijn de baas over hun eigen data, zijn minimaal afhankelijk van andere microservices en kunnen flexibel worden uitgerold naar de runtime. Dit zorgt ervoor dat DevOps-teams sneller en efficiënter hoge businesswaarde van het product genereren.

 

Vraag je je af hoe je dit in je organisatie voor elkaar krijgt? Lucas Jellema sprak afgelopen maart op de Oracle Code in Rome over Business Agility through DevOps-teams and Microservices. Download zijn presentatie hier!