De trends van Microsoft Ignite op het gebied van IoT en integratie voor 2022

Begin november was het jaarlijkse Microsoft Ignite event. Voor de tweede keer is dit event virtueel gehouden. Mocht je het hebben gemist? Wij hebben de trends en beste sessies op het gebied van IoT en integratie voor je op een rij gezet. 

19 november 2021   |   Nieuws   |   Door: Jan Willem Groenenberg

Deel

De trends van Microsoft Ignite op het gebied van IoT en integratie

De hype van de IT-wereld volgens Satya Nedella, CEO Microsoft

De hype in de IT-wereld op dit moment is volgens Satya Nadele de metaverse. Microsoft geeft hier invulling aan door de mogelijkheden van metaverse te integreren in hun hele technologie stack. In grote lijnen komt het neer op digital twins, argumented- en virtual reality en AI met een diepe integratie met Microsoft 365 en Microsoft Teams. Uiteraard ondersteund door Azure.

Naast de keynote van de CEO van Microsoft hebben we een paar trends voor je op een rijtje gezet die zeker de moeite waard zijn om te kijken.

Satya Nedella, CEO Microsoft

IoT edge en IoT Central

Veel van de aankondigingen en sessies van Microsoft op het gebied van IoT zijn evolutionair ten opzichte van eerdere events. De meest interessante sessies waren de round tables omtrent EFLOW en IoT Central met mooie open discussies tussen gebruikers, ontwikkelaars en de product teams.

In verband met privacy van de deelnemers en het “kijkje achter de schermen” zijn de opnames van deze sessies niet openbaar gemaakt. Wil je toch meer lezen hierover? bekijk dan de product pagina’s van Azure IoT Edge for Linux on Windows en Azure IoT Central. 

Integratie

Eén van de core themas van Microsoft Ignite is het mogelijk maken van integratie op Multicloud, Azure en Edge niveau. De bovengenoemde IoT gerelateerde sessies maken hier al veel gebruik van. Maar twee sessies die hier meer inzicht over geven willen we extra uitlichten:

Mocht je naar aanleiding van dit overzicht vol inspiratie, ideeën of vragen zitten om data gedreven jouw producten en diensten te kunnen aanbieden, neem dan gerust contact met ons op. 

Wij bij AMIS kunnen je van dienst zijn met praktische toepassingen gebaseerd op de bovenstaande technologieën.

Robbrecht van Amerongen

Robbrecht van Amerongen

Head of Internet of Things en Industry 4.0