Code Café – ChatGPT prompt engineering, ArgoCD - GitOps voor Kubernetes en Nooit meer JavaScript met Blazor

Op dinsdag 25 april is er een nieuwe uitvoering van het Code Café. Er zijn drie presentaties & demonstraties en aansluitend is er de gelegenheid om hands-on aan de slag te gaan. Tussendoor gaan we samen eten.

4 april 2023   |   Evenement   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

Code cafe

Agenda

Sprekers: Steven Grond, Dennis van den Boom, Bart Delleman, Lennard Fonteijn
Datum: Dinsdag 25 april
Tijd: 17.00-20.30 uur
Locatie: Conclusion Nieuwegein – Edisonbaan 15 – Zaal Marconi
Doelgroep: nieuwsgierige, professionele IT-ers die beheren, ontwerpen, testen, programmeren
Aanmelden: mailtje naar lucas.jellema@amis.n

Programma:

  • Prompt Engineering for ChatGPT: From Concept to Creation, a Journey of Innovation - Steven Grond
  • ArgoCD declarative GitOps CD for Kubernetes -  Bart Dellema en Dennis van den Boom 
  • Nooit meer JavaScript met Blazor (.NET web framework) - Lennard Fonteijn

Prompt Engineering: From Concept to Creation, a Journey of Innovation

Een meeslepende hands-on sessie van zo'n 45 minuten, gericht op het benutten van de kracht van de laatste generatie van ChatGPT (GPT-4). In deze interactieve workshop leer je hoe je effectief vragen kunt stellen, waar goede voorbeelden te vinden zijn en welke aspecten belangrijk zijn bij het werken met generatieve AI.

ArgoCD declarative GitOps CD for Kubernetes

Het managen van deployments op Kubernetes met verschillende resources (denk aan Yamls, Helm Chart) kan erg chaotisch worden. ArgoCD biedt een mooie oplossing om al je resources te deployen in ArgoCD 'applications' waardoor je een overzichtelijk CD straat krijgt. Alles wordt automatisch voor je geregeld. Als je een nieuwe versie pusht naar GitHub wordt de staat van het cluster hier direct op aangepast.

In deze presentatie leggen we uit wat ArgoCD is, wat je ermee kunt en waarvoor het gebruikt wordt. Daarna gaan we hands-on een basale pipeline bouwen om de kennis toe te passen. Na deze presentatie ben je in staat om een basic pipeline neer te zetten om resources op een future-proof manier op je Kubernetes clusters te deployen.

Voorkennis: Yaml, wat Kubernetes kennis (pods, deployments, configmaps, etc)

Nooit meer JavaScript met Blazor (.NET powered Web Framework)

Als je deze beschrijving leest, ging er waarschijnlijk een van de volgende gedachten door je hoofd: “Dat zou mooi zijn” of “Lijkt me stug”. De waarheid ligt ergens in het midden, maar hoe dan ook heb ik je aandacht! Tijdens deze talk zal ik je meenemen in wat Blazor precies is, wat het allemaal wel of juist niet kan en op welke manieren je het kunt inzetten. Daarnaast zal ik live functionaliteiten programmeren en demonstreren. Tussendoor deel ik mijn eigen ervaringen met het product en mag het publiek te allen tijde vragen stellen. Als jij na de talk geen zin hebt om met Blazor aan de gang te gaan, dan heb ik gefaald.