AMIS CTO deelt tips en tricks

Lucas Jellema, CTO van AMIS, verzorgde tijdens Devoxx UK twee presentaties. Een over de inzet van Apache Kafka bij update en analyse van FastData en de tweede over automated testing

29 mei 2018   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

devoxx uk 112002015099

Van 9 t/m 11 mei vond in Londen (Islington) Devoxx UK plaats. Deze tweedaagse conferentie wordt georganiseerd vóór developers dóór developers. Netwerken, hacken, inspiratie opdoen en kennisoverdracht is waar het tijdens deze dagen allemaal om draait voor de ruim 1200 deelnemers. AMIS CTO Lucas Jellema verzorgde twee presentaties.

Draft T shirt pour vecto 112002014911

Real Time UI with Apache Kafka Streaming Analytics of Fast Data and Server Push

Als we het hebben over Fast Data, dan gaat het om grote hoeveelheden data waarbij snelheid van groot belang is. Snelle verwerking, filtering en aggregatie is vereist om te zorgen voor tijdige reactie en actuele informatie in gebruikersinterfaces.  Lucas introduceerde en demonstreerde tijdens deze sessie Apache Kafka voor de live update van data in verschillende clients vanuit één web UI. Ook gebruikte hij het voor real time analyse van alle events. Bekijk hier de video die is gemaakt van zijn presentatie.

 

Automated testing on steroids – Trick for managing test data using Docker snapshots

We weten allemaal dat automatisch testen van groot belang is. We weten ook dat het om veel redenen ‘pijnlijk’ kan zijn. Tijdens deze sessie heeft Lucas laten zien dat deze problemen tot het verleden behoren. Hij demonstreerde hoe je door gebruik te maken van Docker snapshots, tests snel, gelijktijdig, overal en altijd uit kunt voeren. Deze manier van werken zorgt voor een veel hogere testdekking en productiviteit voor ontwikkelaars en testers. Klik hier om al zijn tips en tricks te horen.