Aan de slag met Oracle Cloud Infrastructure

Oracle heeft onze CTO Lucas Jellema gevraagd een reeks artikelen te schrijven over OCI. Lucas beschrijft hierin hoe je kunt werken in de programmeertaal Go (soms ook Golang) met en op de Oracle Cloud.

30 januari 2023   |   Nieuws   |   Door: AMIS Conclusion

Deel

AMIS

De lezer krijgt met deze artikelen een handige gids om Go-technologieën op OCI te draaien en vanuit Go met OCI-services te werken. Ook zijn de artikelen voorzien van concrete voorbeelden en werkende code waarmee je direct aan de slag kunt.

De vijf artikelen lees je hier:

Part 1 - How to get Going on Oracle Cloud Compute
Part 2 - Go Software Engineering and Automation with Oracle Cloud Infrastructure DevOps
Part 3 - Oracle Cloud Infrastructure Functions in Go and Using the OCI Go SDK for accessing OCI services from Go
Part 4 – Working in Go applications with Oracle Database and Oracle Cloud Autonomous Database
Part 5 - Hooking Go applications into OCI Streaming, using OCI Key Vault and Go Deployment on OKE

Wat is OCI?
OCI is Oracle Cloud Infrastructure, Oracle’s public cloud. OCI biedt uiteraard de Oracle Database maar ook alle IaaS en PaaS services die je bij de andere grote spelers aantreft – van compute en storage tot managed Kubernetes, data pipelines en messaging.

Lucas en Oracle
Lucas is actief met Oracle technologie sinds 1994 (en AMIS sinds 1991). Hij is door Oracle opgenomen in een selecte groep van ACE Directors – professionals die vanuit de community kennis delen over optimale toepassing van Oracle technologie. Naast een groot aantal presentaties op conferenties is voor Lucas de AMIS Technology Blog (technology.amis.nl ) daarin een belangrijk medium. Het Oracle DevRel (Development Relations) team zag op deze blog een aantal artikelen verschijnen over Go in combinatie met Oracle Cloud en vroeg Lucas deze veel(meer)omvattende serie artikelen te schrijven om Go ontwikkelaars binnen te gidsen in Oracle Cloud Infrastructure.

“If you've ever wanted to dive into OCI using the Go language, it doesn't get much better than this article series.”

Erin Dawson - DevRel communicatiemanager bij Oracle

Vragen over het artikel?

Lucas Jellema

Lucas Jellema

CTO