Cloud Services

Oplossingen op al uw cloud vraagstukken en ontwikkelen van optimale cloud architectuur

cloud-migration-amis

Cloud services zijn voor organisaties zo belangrijk geworden dat we ons amper kunnen voorstellen hoe het was zonder deze mogelijkheden. Cloud providers zoals Oracle, Microsoft, Google en Amazon geven bedrijven eindeloze mogelijkheden om software en hardware te huren waarop (delen van het) IT-landschap kan draaien. Dit heeft de noodzaak voor bedrijven weggehaald om zelf fysieke infrastructuur te kopen bij veranderende behoeften welke hoge prijzen met zich mee brengen.

Migratie vereist aandacht

Het is een illusie te denken dat ‘de cloud’ de oplossing voor alle jouw problemen is. Het klopt dat mogelijkheden eindeloos zijn maar hier zitten ook aspecten aan waar je goed over na moet denken. Denk daarbij aan de kosten die hiermee gemoeid zijn, de integratie of migratie van on-premise naar cloud infrastructuur, het beheer en de monitoring ervan en de kennis en vaardigheden die mensen nodig hebben ermee te werken. Tientallen jaren van ontwikkelingen in je huidige IT-landschap kunnen vaak niet zomaar overgezet of geïntegreerd worden met cloud-infrastructuur. Hiervoor zul je eerst goed moeten analyseren hoe het huidige IT-landschap eruitziet, hoe de applicaties met elkaar verbonden zijn en waar de risico’s zitten bij een eventuele migratie of integratie met cloud-infrastructuur.

Wat doen we?

AMIS Conclusion kan je helpen bij deze vraagstukken. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen (architectuur) en ontwikkelen van cloud oplossingen. Het kan bijvoorbeeld gaan om migraties van bestaande Oracle databases naar de Oracle Cloud Infrastructure (OCI) maar ook bij ontwikkelen van nieuwe IoT platformen in Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS). Een goed doordachte en ontwikkelde architectuur kan veel geld besparen ten opzichte van je huidige IT-landschap vanwege de flexibiliteit en schaalbaarheid waar je in de cloud gebruik van kunt maken.

Wij hebben de laatste jaren verschillende grote én kleine bedrijven geholpen bij het integreren van cloud mogelijkheden in het bestaande IT-landschap. De opdrachten zijn uiteenlopend van advies rondom de architectuur, de migratie van (delen van) de operatie en het integreren van cloud mogelijkheden met on-premise applicaties. 

Cases

Westland infra

Juva brengt essentiële systemen naar de cloud door data integratie

Meer informatie over cloud services?

Neem contact op met André

André van Dalen

André van Dalen

Directeur
andre.van.dalen@amis.nl