Proactief databasebeheer sleutel tot groei en continuïteit bij ABF Bearings

ABF Bearings is een internationale groothandel, gespecialiseerd in lagers. Het bedrijf levert 24 uur per dag, 7 dagen per week aan klanten over de hele wereld. Het uitbrengen van offertes gebeurt ook dag en nacht, het bedrijf zo is ingericht dat dit grotendeels geautomatiseerd wordt uitgevoerd. Door gebruik te maken van gegevens uit de database kan er in 3 clicken een maatwerk offerte worden uitgebracht. Het hele proces van aanvraag tot offerte versturen duurt maximaal 15 minuten. Er worden per etmaal 400 tot 500 offertes gemaakt.

Klant

ABF Bearings

Markt

Industrie

Publicatiedatum

11 december 2020

iStock 5258830662

“We hebben er bewust voor gekozen de Oracle database expertise niet zelf in huis te halen. Je hebt expertise en vaardigheid nodig om bij een calamiteit in te kunnen grijpen. Hiervoor zorgt AMIS, waarbij ze naast een ervaren beheerteam ook nog de beschikking hebben over een hele pool met secondanten” – Peter Wijburg, ICT Manager ABF Bearings

-
Uitdaging

De Oracle database omgeving is het hart van ABF Bearings. De database bevat meer dan 350.000 verschillende producten. Wanneer de database niet meer beschikbaar is stopt echt alles, het bedrijf ligt volledig stil. Voor een organisatie die constant (24/7) levert is dat funest. Proactief beheer is dus noodzakelijk.

Oplossing

Exclusief beheer van de Oracle omgeving door AMIS. Er is constante monitoring met native Oracle tools, een doordacht recoveryplan en elk kwartaal een preventief onderzoek, de zogenaamde ‘health check’. Uit deze health check volgt een advies voor verbetering, wat ervoor zorgt dat ABF Bearings niet reactief maar proactief beheert.

Voordelen

AMIS is de enige partij die aan de Oracle omgeving mag komen, wat voorkomt dat ze worden geconfronteerd met onverwachte akties. De expertise en vaardigheid van AMIS tezamen met het met zorg opgestelde recovery scenario heeft zijn waarde inmiddels bewezen. Daarbij is AMIS zo betrokken bij de organisatie, dat ze worden gezien als onderdeel van het ABF Bearings IT team. 

Ook interessant:

Automatische provisioning en DevOps voor NS

Meer weten over Oracle projecten?

Neem contact op met Ise

Ise Douwes

Ise Douwes

Principal Consultant
ise.douwes@amis.nl