• Expertises

  Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

 • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

 • Meer over de overkoepelende thema’s waarbinnen onze dienstverlening valt

 • Over AMIS, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

 • Nieuws, events en artikelen van AMIS

 • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij AMIS

328 CIS-organisaties krijgen authenticatie via eHerkenning

Waar DigID de identificatie van burgers bij de overheid verzorgt levert eHerkenning authenticatie van medewerkers van bedrijven. Een eHerkenning identiteit is gekoppeld aan een organisatie die, na een formele accreditatie, eigen medewerkers kan toewijzen aan diensten geregistreerd in het stelsel. De Belastingdienst en UWV zijn één van de belangrijkste organisaties die authenticatie hanteert via eHerkening.

Klant

Stichting CIS

Markt

Zakelijke dienstverlening

Publicatiedatum

15 december 2021

eHerkenning is het digitale identificatiemiddel dat door de overheid beschikbaar wordt gesteld. Vanaf deze maand kunnen de 328 organisaties die gebruikmaken van de CIS-diensten via eHerkenning hun medewerkers autoriseren voor deze diensten. Dit betekent meer gebruiksgemak voor de meer dan 10.000 gebruikers van deze applicaties, betere beheerbaarheid voor de deelnemende organisaties en een moderne vorm van authenticatie die past bij de hedendaagse eisen van informatiebeveiliging.

Dé DigiD voor medewerkers van bedrijven

Waar DigID de identificatie van burgers bij de overheid verzorgt levert eHerkenning authenticatie van medewerkers van bedrijven op de diensten die aangesloten zijn op het eHerkennings stelsel. Hiermee wordt op een uniforme wijze de medewerker toegang verleent tot de betreffende dienst. De Belastingdienst en UWV zijn één van de belangrijkste organisaties die authenticatie hanteert via eHerkening. Een eHerkenning identiteit is gekoppeld aan een organisatie die, na een formele accreditatie, eigen medewerkers kan toewijzen aan diensten geregistreerd in het stelsel. Zo kan een tekenbevoegde bestuurder van een organisatie het invoeren van een aangifte bij de belastingdienst delegeren aan een medewerker van de administratie. Het stelsel valideert de authenticatie van de medewerker met tweefactorauthenticatie. Zo zijn de accounts persoonlijk én gekoppeld aan een aantal diensten die de bestuurder van de organisatie heeft toegewezen aan deze medewerker. Op elk gewenst moment kan de bestuurder de rechten, of de totale toegang, tot deze diensten intrekken. Een wijziging van functie of de gevolgen van een eventueel vertrek van de medewerker kan een organisatie snel in eigen beheer verwerken en de rechten van deze medewerker intrekken.  

Marcos Claver, product owner en service manager namens AMIS voor CIS

Met de overstap naar eHerkenning zetten we een enorme stap voorwaarts in de veiligheid en betrouwbaarheid van het gebruik van de CIS-applicaties. Het aansluiten van een gebruiker is eenvoudig omdat de meeste gebruikers al een eHerkennings middel hebben. Daarnaast is de beveiliging bij het inloggen zeer sterk. Iets wat in de huidige tijd zeker noodzakelijk is. Als extra levert de nieuwe eHerkenning implementatie voordelen op voor CIS. Het aansluiten van additionele diensten wordt met onze implementatie van eHerkenning veel eenvoudiger.

eHerkenning voor alle portal applicaties van CIS

Vanaf deze maand is het mogelijk om op alle portal applicaties van CIS (CIS databank, Compliancy Check, UBO Check, CIS Referentie Tool en het CIS Self Service Portaal) in te loggen met eHerkenning. En dat heeft de volgende voordelen:

 • De gebruiker van deze systemen hoeft geen certificaat meer in zijn browser te installeren en is daarmee in staat om met ieder device (laptop, tablet en mobiel) in te loggen op zijn systemen.
 • De authenticatie is verbeterd en met behulp van een tweede factor (via sms naar mobiel) extra beveiligd en zo persoonlijk gekoppeld aan de daadwerkelijke gebruiker. De organisatie van de gebruiker hoeft niet meerdere certificaten aan te schaffen en te beheren. Dit bespaart veel geld aan certificaten en  scheelt veel tijd in het managen van deze certificaten.
 • Ook is de eigen organisatie in staat om snel rechten van gebruikers op diensten aan te maken en te wijzigen. Of, in het geval van vertrek van een medewerker, helemaal in te trekken. Het gebruik van eHerkenning maakt dit alles voor de deelnemende organisaties en haar medewerkers veiliger en gebruiksvriendelijker.
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security
 • Expertises
© Conclusion 2022   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security