Wist je dat: Snelle maandelijkse controles salarisverwerking

Het is maandelijkse kost voor vrijwel ieder bedrijf: de salarisverwerking. Het is mogelijk om snelle, standaard controles uit te laten voeren waarmee je bijvoorbeeld snel salarisverschillen kunt constateren. Dat scheelt jou een hoop controlewerk en zorgt er ook voor dat je eventuele fouten of niet kloppende zaken direct inzichtelijk hebt. 

2 mei 2022   |   Blog   |   Door: Sandra Otse

Deel

Blij met de salarisverwerking

Verschillenregels
Stel, een medewerker kreeg vorige maand salaris, maar deze maand ineens niet meer. Bij een standaardcontrole via het standenregister komt dit verschil naar boven. Misschien is deze medewerker uit dienst gegaan. Dat verklaart het verschil van salaris van de vorige maand en deze maand. Maar is dit niet het geval, dan loopt er waarschijnlijk iets scheef. 
Met de controle via het standenregister zie je dus verschillen. De meeste verschillen, zul je makkelijk kunnen verklaren en dus negeren. Maar wanneer dat niet het geval is, zal er ergens iets mis lopen. Met een controle via het standenregister heb je snel en duidelijk overzicht en kun je snel conclusies trekken voordat het salaris uitbetaald wordt. Hierdoor is er een mogelijkheid om aanpassingen door te voeren, zonder dat de medewerker dit merkt.

Standaard overzicht
Het is een standaard overzicht dat in AFAS zit, maar je moet het wel zelf oproepen. In het overzicht zitten standaard alle onderdelen van de salarisstrook. Per onderdeel zie je per medewerker een verschillenregel. Je kunt instellen dat je alleen bepaalde verschillen wilt zien, dus op de onderdelen die jij interessant vindt. Standaard zie je namelijk alles, dus zorg dat je selectief bent zodat alles overzichtelijk blijft.
Het standenregister is een output van de salarisverwerking. Je ziet een overzicht met componenten. Stel daar een standaard filter op in, door een eigen weergave te maken en bepaal welke verschillen zichtbaar worden. 

Een handige controle die makkelijk in te stellen is!

Meer wist-je-dat

Salarisverwerking automatisch draaienWIEG-verlof met UWV uitwisselenVerschil verlofsaldo PocketApp en InSite

Help jij de klant effectief te versnellen?

Werk dat ertoe doet. En altijd net even anders dan anders is. Ontdek hier je mogelijkheden.
Collega's bij Conclusion AFAS Solutions
CAS Consultancy AFAS Solutions Het mooiste vak dat er is
Conclusion AFAS Solutions is te gek
CAS Business Boost 2021 Vitaliteit sessie

Meer weten?

Wil je meer handige tips voor de salarisverwerking?

De payroll-consultants van Conclusion AFAS Solutions helpen je graag.

Jeannette van Delft

Jeannette van Delft

Sales manager
Jeannette van Delft