Dynatrace Innovate 2022

Dynatrace Innovate vond op 4 oktober plaats in het prachtige Londen. Voor Dynatrace wellicht een van de eerste live events sinds tijden. En voor mij (Gert-Jan Coevert) überhaupt het eerste fysieke event van Dynatrace dat ik heb bezocht. De treinreis naar Londen beloofde een goede start, wat een luxe om zo te kunnen reizen. Duurzaam en met mijn lengte van over de 2 meter voelde deze manier van reizen erg comfortabel. Maar genoeg over de randzaken, let’s get into it!

7 oktober 2022   |   Blog   |   Door: Gert-Jan Coevert

Deel

Dynatrace innovate

Surprise

Dat Innovate waarschijnlijk niet voor niets de titel van het evenement was hadden ze vooraf al met een teaser bekendgemaakt. Op het programma stond een onderdeel wat voor Dynatrace een baanbrekende ontwikkeling zou zijn. Kijk, now we're talking.

Bernd Greifeneder, CTO van Dynatrace en de meest energieke spreker van de gehele dag, neemt ons mee naar de volgende stap. Dynatrace heeft een eigen data lakehouse, Grail, ontwikkeld. Om de grootte van het data houselake/databases binnen Dynatrace onder controle te houden én om de honger naar snelheid plus grote hoeveelheid data te beheren. Dit zorgt voor meer snelheid, controle en toegankelijkheid van de data waar de werking van Dynatrace op rust. Ondersteund met de eigen ontwikkelde DQL (Dynatrace Query Language) en API moet dit data lakehouse supersnel en goed bereikbaar zijn.

Observability

De meest gehoorde term van de dag was ‘observability’, iets wat volgens Dynatrace hand in hand gaat met security en automation. En ik moet Dynatrace hier echt gelijk in geven, hoe gaaf is het dat je één inzicht hebt in problemen waar je nog niet eens vanaf wist. Inzichten op het gebied van infra, applicaties en op het gebied van veiligheid. Voor ieder niveau in de keten een onwijs prettige gedachte.

Goede content, veel kunnen netwerken en ook qua organisatie was het top.

Gert-Jan

Afsluitend

Het Innovate event is een goed georganiseerd evenement met honderden bezoekers. Voor Dynatrace een ideale gelegenheid om aan de wereld te laten zien wat ze doen en voor mij om de mensen binnen Dynatrace, maar ook onze klant beter te leren kennen. En dat is me aardig gelukt. Ik ben door Dynatrace in de watten gelegd en heb goed kunnen sparren met de enthousiaste PO’s van de klant.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat een evenement als deze geen evenement is als er geen klanten aan het woord kwamen. Wat voor Dynatrace gelijk een bruggetje was om eens flink uit te pakken met deze succesverhalen. Afsluitend kijk ik met een goed gevoel terug op Innovate 2022. Met enige trots werd het publiek getrakteerd op een goed programma. De inhoud was erg gevarieerd, sloot uitstekend op elkaar aan en het bevlogen enthousiasme werkte aanstekelijk.

Mijn conclusie voor nu is dat het partnership tussen Dynatrace en Conclusion Xforce meer dan de moeite waard is voor onze klanten. Met de komende ontwikkelingen gaan we ze blijvend helpen!

Meer weten?

Onze partnersOnze vacaturesOver onsOnze expertises

Wil je meer weten of ben je benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

Jørgen van der Meulen

Jørgen van der Meulen

Manager Projecten