• Expertises

    Door middel van welke expertises we jouw organisatie ondersteunen

  • Hoe we met succes voor een scala aan klanten van betekenis zijn geweest

  • Over Xforce, onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen

  • Nieuws, events en artikelen van Xforce

  • Nieuwsgierig geworden? Kom werken bij Xforce

Conclusion Xforce mocht tijdens de Red Hat Tech Exchange een kijkje nemen in de Red Hat-keuken

Van 31 januari tot en met 3 februari 2023 vond in Dublin de Red Hat Tech Exchange-conferentie plaats. Conclusion Xforce is Premier Business Partner van opensourceplatform Red Hat, en mocht samen met 9 andere Nederlandse partners én 1200 Red-Hatters voorproeven in de besloten keuken van Red Hat.

23 februari 2023   |   Nieuws   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

Tech Exchange Dublin

30 jaar Red Hat open source

Red Hat viert dit jaar haar 30-jarig bestaan als opensourceplatform. Begonnen als Linux-platform is Red Hat inmiddels uitgegroeid tot een grote speler in de markt van opensource-oplossingen voor cloud. De ontwikkeling van de software wordt nog steeds gedragen door een grote ontwikkelcommunity waarbij Red Hat openheid, transparantie, en het geven-en-nemen-principe voorstaat. De opensourcegedachte, met als kenmerken: de samenwerking zoeken met iedereen in de community, als gebruiker van code en kennis ook terug willen geven aan de community, en het delen van best practices. Het geluid dat op de Tech Exchange vanuit Red Hat doorklonk was dan ook: “We moeten vooral ópen blijven”.

Bijpraten en netwerken

Red Hat-engineer van het eerste uur en technical coach Alex Bron nam namens Conclusion Xforce deel aan de Red Hat Tech Exchange. De conferentie waar Red-Hatters en genodigden - zoals geselecteerde partners - bijpraten over strategie, en nieuwe producten en technische ontwikkelingen die verwacht kunnen worden. Als Premium Business Partner is het ‘makkelijk praten’ en netwerken in zo’n groot gezelschap van vakidioten waar je direct contact kunt leggen, met zowel Red Hat-ontwikkelaars als Red Hat-partners. En die je later, letterlijk, kunt bellen voor hulp of advies bij een ontwikkelvraagstuk.

Het Tech Exchange-programma

Red Hat zorgde goed voor haar Tech Exchange-gasten met een volledig verzorgd verblijf. Voor elke groep genodigden was bij aankomst in Dublin een speciale Red Hat Ambassador aangesteld die een gastvrij en warm welkom bracht. Er werd gezamenlijk gegeten in de stad, waarna een drankje werd genuttigd in een van de vele pubs die Dublin rijk is.

Het programma startte op woensdagmorgen met keynotes voor het gehele publiek, met een presentatie van de belangrijkste ontwikkelingen van Red Hat. ’s Middags was er een heerlijke lunch, waarna gekozen kon worden uit verschillende breakoutsessies. Ook donderdag was gevuld met breakoutsessies – in totaal 130 met wel 192 sprekers.

Om daarna even uit het ontwikkelhoofd te komen, was donderdagavond een bezoek aan de Guinness-brouwerij gepland. Volgens Alex een verrassende ervaring, met zo’n 1200 Red-Hatters in de storehouse van een bierbrouwer.

Met de laatste ontwikkelingen je klanten up-to-date houden

De breakoutsessies, waar ontwikkelaars gezamenlijk problemen uitvogelen die ze op hun werk tegenkomen, leveren waardevolle inzichten op. Oplossingen die je weer meeneemt naar het ‘thuisfront’, waar je de opgedane kennis met je collega’s kunt delen of klanten kunt inspireren met nieuwe technieken om door te ontwikkelen.

Alex weet uit ervaring dat klanten erg geïnteresseerd zijn: “Bij klanten is behoefte om te leren. Ze willen graag weten of ze het goed doen. Wij kunnen klanten dan helpen met aanvullende kennis in de vorm van good practices. Maar we worden ook ingeschakeld om mee te draaien in een ontwikkelteam wanneer er bijvoorbeeld capaciteitsbehoefte is. Of bij een speciale opdracht, om iets te doen wat de klant zelf niet kan. We werken niet alleen mee maar kijken ook verder: hoe kunnen we bestaande software-oplossingen of platforms naar een hoger plan krijgen? Dat kan bijvoorbeeld door code review en advies. Conclusion Xforce is tenslotte een kennishuis, waarbij het gaat om kennis delen. De opensource-gedachte dus.”

Heeft jouw bedrijf ook behoefte aan begeleiding en advies als het om Red Hat-software gaat, of heb je extra capaciteit nodig bij je IT-project? Neem contact met ons op. 

Wil jij ook werken bij hét grootste specialistische kennishuis in Nederland?

Meer informatie

Onze partnersRed Hat Premier Business PartnerAutomationOnze vacatures
Business Done Differently Powered by Conclusion
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies
  • Expertises
© Conclusion 2023   |  De kleine lettertjes  |  Privacy & Security  |  Cookies