AWS re:Invent 2023 verbreedt en verdiept AWS-expertise Conclusion Xforce

Tijdens AWS re:Invent 2023 ontmoeten cloud-experts van over de hele wereld elkaar. Ze worden meegenomen in de laatste cloud-innovaties, doen waardevolle connecties op en staan in direct contact met de experts van AWS. Tijdens de conventie verwerven de AWS Solution Architects van Conclusion Xforce een grote schat aan nieuwe skills en expertise. Laurens Ghijsen en Bert Klop blikken vooruit.

16 november 2023   |   Blog   |   Door: Conclusion Xforce

Deel

Blog AWS

Diepgaande discussies

“Eens per jaar kondigt Amazon Web Services nieuwe en verbeterde features aan tijdens AWS re:Invent”, vertelt AWS Solution Architect Bert. Dit jaar vindt de conferentie plaats van 27 november tot en met 1 december. Tijdens deze dagen wordt er een groot aantal Keynotes en inspiratiesessies gegeven door vooraanstaande experts. Maar het allermeest kijkt Bert uit naar de zogenaamde Chalk Talks. “Kleinschalige sessies met productspecialisten. De ideale plek voor diepgaande discussies, vaak met de ontwikkelaars zelf. Dat is heel bijzonder.”

Kennisnetwerk uitbreiden

De Keynotes die tijdens AWS re:Invent worden gegeven zijn voor een groot publiek. Dit jaar komen er zo’n 50.000 techneuten op de conferentie af en sluit een nog grotere groep online aan. “Als AWS Solution Architects beschikken we bij Conclusion Xforce uiteraard over onze certificaten”, zegt Laurens. “Tijdens AWS re:Invent kunnen we door de stevige basis die we hebben gelijk de diepte in. Wij volgen de zogenaamde 400-sessies, de meest inhoudelijke categorie. Dan is het pats boem, gelijk de diepte in. Tegelijkertijd is het een mooie manier om ons kennisnetwerk verder uit te breiden.”

Keynote van de CTO van Amazon

Een van de Keynotes waar Laurens naar uitkijkt, is die van Werner Vogels, de Chief Technology Officer en vicepresident van Amazon. “Een geboren Nederlander die de Amerikaanse droom leeft”, weet de Solution Architect. “Zijn Keynotes kenmerken zich door een sterke focus op de inhoud, gecombineerd met een dosis humor en zelfspot. Hij werkt al bij Amazon sinds de tijd dat het nog een online boekenwinkel was. Veel van wat er in AWS ontwikkeld is, stamt nog uit die tijd. Daarom kunnen we nu databases ‘opspinnen’ in AWS die niet down gaan.”

Van Ferrari tot Netflix: AWS implementeren en opschalen

De deelname aan AWS re:Invent van een viertal experts van Conclusion Xforce biedt de organisatie kennisverbreding en -verdieping. “Wij zijn een kennishuis, dan is het belangrijk dat wij unieke kennis opdoen om onderscheidend te blijven”, zegt Laurens. Zijn collega Bert kijkt met bewondering naar de wall of fame van AWS: “Het is indrukwekkend hoeveel grote organisaties ermee werken. Van Ferrari tot Netflix. Het aantal klantcases dat AWS heeft, is indrukwekkend. Tijdens de conferentie vertellen dit soort grote organisaties hoe zij AWS wereldwijd hebben geïmplementeerd en opschalen.”

Mooie catalogus aan sessies

Tijdens de vijf dagen durende conferentie hebben Bert, Laurens en hun Conclusion Xforce-collega’s Sean en Frederique volle dagen. Zo’n tien uur per dag volgen zij Keynotes, Breakout-sessies en Chalk Talks. “Binnen onze expertise- en interessegebieden hebben we een mooie catalogus aan sessies samengesteld”, zegt Laurens daarover. “Over de kennis die we opdoen, geven we later weer kennissessies aan onze collega’s. Zodat Conclusion Xforce hier in de volledige breedte van de organisatie van profiteert.”

Fulltime AWS Solution Architects

De nieuwe AWS-kennis die Laurens en Bert opdoen, kunnen ze meteen in de praktijk brengen. In hun dagelijkse werk speelt Amazon Web Services een belangrijke rol. Bert: “Ik werk fulltime met AWS. Een jaar of vijf geleden kwam ik er voor het eerst mee in aanraking en sindsdien ben ik verkocht. De kracht van AWS is dat er meer dan tweehonderd services in zitten: alles wat een organisatie in een eigen datacenter kan hebben en nog veel meer. Het ondersteunt perfect in de DevOps-manier van werken. Zonder dat je veel andere loketten af moet, kun je zelfstandig functionaliteiten bouwen en automatiseren.” Laurens vult aan: “AWS past de cloud toe op een manier waar ik in geloof. Het serverless werken vind ik het mooiste.”

Klanten profiteren direct

Bert en Laurens verwachten vol inspiratie, energie en praktisch toepasbare ideeën terug te keren van de conferentie. Bert: “Ik heb eerder deelgenomen aan AWS re:Invent en weet dat ik tijdens de sessies al plannen aan het maken ben over hoe ik nieuwe functionaliteiten en kennis kan toepassen bij onze klanten. Vanuit Conclusion Xforce zorgen we er zo voor dat de AWS-oplossingen die wij bieden steeds veiliger, betaalbaarder en beschikbaarder worden. Na afloop van de conferentie begin ik meteen met het vullen van de roadmap met verbeteringen die we volgend jaar bij onze klanten willen doorvoeren.”

Meer weten?

Onze collega'sOnze partnersOnze vacaturesAWS Advanced Consulting Partner

Wil je net als Bert en Laurens aansluiten bij ons expert-team Cloud?

Mark Luursema

Mark Luursema

Directeur
Mark.Luursema@conclusion.nl