Interview met Anthony Dickinson, CTO bij Conclusion Low Code Company

Weten wat er met het platform allemaal kan, zodat je de klant goed kan adviseren. Dat is de essentie waarmee de Mendix consultants van Conclusion Low Code Company het verschil maken.

11 maart 2021   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Anthony

Kennis en ervaring delen met zijn collega’s vindt Anthony Dickinson een belangrijk uitgangspunt om tot de beste resultaten te komen. Anthony is de Chief Technology Officer (CTO) van Conclusion Low Code Company. Hij heeft een serieus trackrecord als het gaat om informatica-opleidingen en ervaring als lead developer, teamlead en consultant. In zijn nieuwe rol staat innovatie hoog op de agenda.

Wat is Conclusion Low Code Company precies en waar houden jullie je mee bezig?

“Conclusion Low Code Company is gespecialiseerd in het maken van applicaties met het Mendix-platform. Voor onze oplossingen focussen we op het creëren van businesswaarde. Door het visueel modelleren in plaats van traditioneel programmeren leveren we sneller en innovatievere oplossingen. Daarnaast zorgt een low-code-platform ook voor versnelling op andere vlakken. Zoals het deployen van je applicatie of het genereren van een mobiele app voor in de AppStore of Google Play. Natuurlijk zijn de spelregels van het concept programmeren hetzelfde, alleen is de uitvoering op een andere manier. Visueler. Hierdoor kan de Mendix consultant een ontwerp ontwikkelen en vertalen naar een applicatie. Tegelijkertijd kan hij of zij de klant business wise geven wat deze nodig heeft. Op die manier komen development en business vaak in 1 persoon perfect bij elkaar. Iets wat de klanten als zeer waardevol ervaren.” 

Welke typische eigenschappen heeft een Mendix consultant?

“Anders dan een high-codeprogrammeur zit de Mendix consultant zelf met de klanten om tafel. Dat vraagt om te beginnen om een flinke dosis nieuwsgierigheid. Altijd benieuwd naar de mogelijkheden en ontwikkelingen van het platform. En dan vooral hoe dingen zo zijn toe te passen dat het voor de klant doet wat het moet doen. Weten wat het platform kan is de basis om de klanten goed te kunnen adviseren. Uiteraard moet je ook heel goed kunnen luisteren en doorvragen. Altijd op zoek zijn naar de vraag achter de vraag.”

Kun je iets vertellen over de samenstelling van het team?

“Zeker. Dat is een zeer gemêleerd gezelschap. En eigenlijk past dat perfect bij het platform. We hebben natuurlijk collega's aan boord met een IT-achtergrond, maar ook met een meer bedrijfskundige achtergrond. En eigenlijk ook uit totaal andere hoeken. Met een achtergrond als industrieel ontwerper of in de criminologie breng je bijvoorbeeld naast je Mendix-kennis ook een andere blik mee. Dat kan heel waardevol zijn bij het bouwen van applicaties en het begrijpen van de business van onze klanten. We geven mensen graag een kans, omdat we wat mensen wél kunnen belangrijker vinden dan wat ze níet kunnen. Ook vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen nemen we onze verantwoordelijkheid daarin. Zo komt een aantal van onze collega's via Make IT Work. Zij hebben zich laten omscholen tot IT’er en startten bij ons als junior. Veel van hen hebben al een carrière achter de rug in een ander vak. En dat merk je bijvoorbeeld aan hun consultancyvaardigheden, daarin zijn ze een stuk verder dan junioren net van de universiteit.”

Jouw rol als Chief Technology Officer, hoe geef je die vorm?

“De wereld verandert snel en het Mendix-platform is zo veel uitgebreider dan 5 jaar geleden. Wij willen vooroplopen en onze klanten adviseren hoe zij nieuwe technologie kunnen inzetten om hun business te versnellen. Door zelf continu bezig te zijn met bijvoorbeeld data, artificial intelligence en door te experimenteren met machine learning zijn we nog relevanter voor onze klanten. Vernieuwend bezig zijn is zo een integraal onderdeel van ons werk. Als CTO kijk ik naar wat er in de wereld speelt en schep ik de kaders waarbinnen collega's gaan experimenteren met technologie. Zo krijgt dat de prioriteit die het verdient. Vernieuwend bezig zijn is op deze manier integraal onderdeel van onze workflow. Onderdeel van de strategie die we volgen. Vanuit de wisselwerking die dan ontstaat kunnen onze medewerkers zich specialiseren. Mijn rol is erop gericht die informatie over relevante technologie te vergaren, te vertalen naar een roadmap voor het komende jaar en vervolgens met die nieuwe technieken experimenteren in de organisatie.”

Als CTO kijk ik naar wat er in de wereld speelt en schep ik de kaders waarbinnen collega's gaan experimenteren met technologie. Zo krijgt dat de prioriteit die het verdient. Vernieuwend bezig zijn is op deze manier integraal onderdeel van onze workflow.

Anthony Dickinson | CTO | Conclusion Low Code Company

Nieuwsgierig?

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & EventsWerken als Mendix Developer