Barista Ibrahim maakt de lekkerste koffie bij Conclusion

Ibrahim komt oorspronkelijk uit Jordanië. Voor zijn studie Russische Taal verhuist hij naar Kharkiv in Oekraïne, waar hij zijn vrouw ontmoet. Nadat zij haar studie heeft afgerond gaan ze samenwonen in Jordanië en samen krijgen ze een dochter. Omdat ze willen dat het meisje een Oekraïens paspoort krijgt, verhuizen ze voor haar geboorte terug. Door de oorlog werden de mooie plannen die hij had geen werkelijkheid. 

14 juni 2022   |   Blog   |   Door: Werken bij Conclusion

Deel

Barista Ibrahim aan het werk bij Conclusion

Een nieuw leven

“We wilden een nieuw leven opbouwen. In 2017 werd onze dochter geboren en we besloten in Oekraïne te blijven. Ik werkte eerst overal en nergens als verkoopmedewerker. En uiteindelijk vond ik een baan als barista. Een schot in de roos! Mensen houden van mijn koffie. Ik werkte voor een groot merk: ‘Aroma Kava’. Door hen werd ik opgeleid op een speciale school voor barista’s. Ik kreeg training on-the-job en al snel kon ik zelfstandig aan het werk. Ik werd zo goed dat ik uiteindelijk manager werd en anderen het vak mocht leren. We hadden een mooi appartement en ik zou binnenkort een eigen vestiging van Aroma Kava openen als franchiser. Alleen toen kwam de oorlog…” 

Vluchten naar Nederland

“Ik vind het lastig om uit te leggen hoe moeilijk het is. Al onze plannen zijn verwoest, maar we moeten door. We zijn naar Nederland gekomen met helemaal niets. Mijn vrouw, mijn dochter, mijn schoonmoeder en ik. Door de Nederlanders zijn we met open armen ontvangen. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. We wonen nu bij een familie in Werkhoven. Zij hebben op hun terrein een tweede huis en daar zitten wij. Ik heb al een paar keer aangeboden om iets te gaan betalen, want ik heb nu werk gevonden bij Conclusion. Maar ze willen er niets van weten. En laatst stonden we op het station van Houten en hadden de laatste bus gemist. Een lieve, oude vrouw heeft ongeveer iedere auto langs de kant van de weg aangehouden. Zo konden we alsnog naar huis.”

Ik run bijna alsnog mijn eigen koffietent. Iedereen is zo aardig en vriendelijk. Het voelt als een tweede familie.

Ibrahim Al Hyari, barista bij Conclusion
Ibrahim aan het werkt als barista bij Conclusion
Koffie bij Conclusion
Ibrahim, barista bij Conclusion

Pak die kans

“Ik kwam de vacature voor barista bij Conclusion in Utrecht tegen en heb gelijk gesolliciteerd. Ik wist zeker dat het iets voor me was en wilde deze kans niet laten schieten. Ik had het bedrijf online opgezocht en het zag er professioneel uit. En fijn dat iedereen Engels spreekt. In deze rol mag ik weer de lekkerste koffies maken. Voor hele leuke collega’s met wie ik mijn Engels en Nederlands kan oefenen. Ik ga met de bus en soms op de fiets naar mijn werk. Dat laatste is best lastig als je het nog nooit gedaan hebt, maar erg goed voor je conditie.” 

Vertrouwen en vrijheid

“Wat ik heerlijk vind aan werken voor Conclusion is de vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg. Er is geen manager die de hele dag naast me staat en me controleert. Ik kan pauze nemen als ik dat nodig heb. En ik voel geen stress. Ik run bijna alsnog mijn eigen koffietent. Iedereen is zo aardig en vriendelijk. Het voelt als een tweede familie.”

Alle versgemaakte koffie en thee die Ibrahim maakt zijn gratis voor de Conclusion-collega's! Zelf ervaren hoe dit smaakt?

Blog
Jacco van Leeuwen

OnSite Support is hét gezicht van Conclusion

Werken bij ConclusionAlle Conclusion vacaturesNieuws & Events