Van legacy integratieplatform naar een moderne integratie-architectuur en -aanpak

Software Engineer Thomas Wijnberg houdt ervan om te pionieren. Virtual Sciences Conclusion helpt klanten met het optimaliseren en moderniseren van hun integratielandschap. In deze blog duikt Thomas in op modernisatie middels Red Hat Integration.

6 november 2023   |   Blog   |   Door: Thomas Wijnberg

Deel

Red Hat Integration blog Virtual Sciences Conclusion

Migratie naar Red Hat Integration

“Het DevOps-team waar ik als Software Engineer deel van uitmaak, is zo ingericht dat iedere IT-specialist overal wat van weet, gecombineerd met een aantal specialistische developers. Zo hebben we ook een aantal collega’s dat zich voornamelijk bezighoudt met de migratie van IBM Integration Bus (IIB) naar Red Hat Integration, gebaseerd op het open source-framework Apache Camel."

Red Hat Integration als integratielaag

“Red Hat Integration is de integratielaag die alle calls van buiten naar binnen en vice versa regelt. De motivatie voor een migratie naar Red Hat Integration kan meerledig zijn voor onze klanten. Het is een kosteneffectief en licht framework, wat ideaal is voor het werken met microservices en containers. Red Hat Integration is pro-code en sluit als tooling beter aan bij ontwikkelteams. Op deze manier hoef je geen tweede stack in te richten naast het al aanwezige platform. Ook is de tool gebaseerd op open standaarden en is het open-source, waardoor het in de toekomst makkelijker is om weg te bewegen indien gewenst. Door de heldere functionele afsplitsingen kan iedere Integratiespecialist makkelijk de weg vinden in de integratielaag en wijzigingen aanbrengen.”

Door de heldere functionele afsplitsingen kan iedere Integratiespecialist makkelijk de weg in de integratielaag vinden

Thomas Wijnberg

Flexibel team opschalen

“Als Virtual Sciences Conclusion kunnen we de gehele migratie van IBM Integration Bus - of een ander integratieplatform - naar Red Hat Integration voor onze rekening nemen. Van de architectuur tot de bouw en het beheren van de nieuwe integratielaag. Speciaal voor zo’n migratie kunnen we een team met de juiste competenties tijdelijk opschalen. Zo hebben we voor meerdere klanten migraties binnen een half jaar weten te realiseren. Daarbij minimaliseren we de impact door zo veel mogelijk van de data en functionaliteit te behouden, en deze te verbeteren waar nodig.”

Van SOAP naar JSON

“Zo’n verhuizing van IBM Integration Bus naar Red Hat Integration klinkt wellicht eenvoudiger dan het is. Vaak draait er een groot aantal integraties die van de ene naar de andere tool verhuisd moeten worden. Een complicerende factor kan ook de interface zijn. In veel gevallen zien we de ‘oude’ way of working: een SOAP/SOAP-interface. Recent hebben we voor een van onze klanten intern alles overgezet naar een JSON (REST)-interface, die extern nog altijd met SOAP wordt aangeroepen. Best een complexe uitdaging, maar voor de klant houden we het graag zo simpel mogelijk.”

Integratiespecialisten met migratie-ervaring

“Als integratiespecialist en als developer is het fijn werken met Red Hat Integration. Het is een moderne en lichtgewicht tool die goed aansluit bij onze applicatie-architectuur en werkwijze. Met de pro-code gebaseerde integratietool kunnen ook applicatieontwikkelaars uit de voeten. Daardoor brengen we onze teams dichter bij elkaar en ontstaat er een betere uitwisseling van specialisaties, kennis en kunde. Binnen Virtual Sciences Conclusion hebben we IT-experts die voor meerdere toonaangevende organisaties de migratie van IBM Integration Bus naar Red Hat Integration hebben verzorgd. Door die ervaring weten we hoe we de integraties het beste kunnen opbouwen en hoe we alle vormen van interfacecommunicatie goed kunnen opzetten en in de microservices-omgeving kunnen integreren.”

Extra support van Red Hat

“Red Hat Integration is gebaseerd op populaire open-source technologieën, waaronder Apache Camel, Apache ActiveMQ en Apache Karaf, en maakt deel uit van het bredere integratie- en middleware-portfolio van Red Hat. Met Red Hat Integration borg je benodigde features, zoals security en stabiliteit, die voor elke organisatie van belang zijn. Ook profiteer je van de extra support van Red Hat als zich uitdagingen of problemen voordoen.”

Meer over Red Hat Integration

Red Hat is partner van Virtual Sciences Conclusion

Red Hat Integration

Meer te weten komen over Red Hat Integration en de andere integratietools waar wij als technologie-onafhankelijke partner mee werken?

Haal alles uit Red Hat Integration

We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden

Virtual Sciences Conclusion

David van Westendorp

Accountmanager
David.van.Westendorp@virtualsciences.nl