Stille installatie van Oracle SOA QuickStart

Dit is een TECHBLOG ontwikkeld dóór techneuten vóór techneuten. Het geeft je inzichten en concrete handvatten waarmee je zelf uit de voeten kan. Virtual Sciences is een integratie kennishuis met ruim 70 IT-professionals. Intern delen we onze IT-kennis, maar ook jou willen we inspireren.

19 oktober 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Techblog | Virtual Sciences | Conclusion

Oracle SOA Quickstart 12c is een op JDeveloper gebaseerde ontwikkel omgeving voor Oracle SOA Suite. Maar het is ook de enige gratis (onder Weblogic Server Free Licence) beschikbare ontwikkelomgeving met een fatsoenlijke XSLT Mapper. XML Style Sheet Language Templates is een ideale taal om XML berichten te transformeren van het ene formaat naar het andere.

Het met de hand opstellen van XSLT Mappings kan heel bewerkelijk zijn. Maar zeker vanwege de potentieel complexe structuren in WSDLs en XSDs, kunnen de expressies lastig op te stellen zijn. De XSL Map van Oracle SOA Quickstart kan daar bij helpen.

Op de Oracle Forums komen er nog regelmatig vragen langs over het installeren van SOA Quickstart.SOA Quickstart 12c is namelijk nog gebaseerd op Oracle JDK 8. Het kan niet een recentere Oracle JDK zijn (9, 11 of nieuwer) en ook geen Open JDK. Het moet echt Oracle JDK 8 zijn met een nieuwe versie. Vandaar dat ik er een aantal jaren geleden een script voor heb geschreven. Voor mijn huidige project heb ik dat script opgepoetst en op GitHub geplaatst.

Lees meer over de uitwerking hiervan op ons Medium platform, geschreven dóór techneuten, vóór techneuten.