Logging in Camel op Spring-Boot met de Fuse Logger

Dit is een TECHBLOG ontwikkeld dóór techneuten vóór techneuten. Het geeft je inzichten en concrete handvatten waarmee je zelf uit de voeten kan. Virtual Sciences is een integratie kennishuis met ruim 70 IT-professionals. Intern delen we onze IT-kennis, maar ook jou willen we inspireren.

22 maart 2022   |   Blog   |   Door: Martien van den Akker

Deel

techblog virtual sciences conclusion

Natuurlijk kun je in Camel loggen met de log-activity. Je kunt er mee loggen wat je dan ook maar wilt. En het ondersteunt ook de Simple expression taal, zodat je in je bericht kunt refereren naar Camel variabelen en Spring-Boot properties.

In onze huidige ESB projecten hebben we een generieke logging standaard om op de verschillende stappen in het VETRO patroon (Validate, Enrich, Transport, Route, Operate) een standaard bericht te tonen, of ten minste wanneer een van deze stappen faalt. Deze log-regels moeten herkenbaar zijn. En gelogt tegen een configureerbare log appender. Het moet mogelijk zijn om een overeenkomstige log level te zetten.

Voor een simpele manier om onze camel-context te verrijken met logging heb ik een FuseLogger oplossing gemaakt in een zogenoemde observability library. Het is een eenvoudige Java class, maar verrassend configureerbaar.

Lees meer over de uitwerking hiervan op ons Medium platform, geschreven dóór techneuten, vóór techneuten.