Beschouw Asynchrone Camel-CXF SOAP Services als Synchroon

Dit is een TECHBLOG ontwikkeld dóór techneuten vóór techneuten. Het geeft je inzichten en concrete handvatten waarmee je zelf uit de voeten kan. Virtual Sciences is een integratie kennishuis met ruim 70 IT-professionals. Intern delen we onze IT-kennis, maar ook jou willen we inspireren.

13 juni 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

techblog virtual sciences conclusion - Beschouw Asynchrone Camel-CXF SOAP Services als Synchroon

Wanneer, bijvoorbeeld als gevolg van een time out of een Connection Refused exceptie, de aanroep van een synchrone webservice faalt, dan krijg je geen response. In de afhandeling in de code kan dat eenvoudig worden herkend. Het afhandelen van fouten als deze is dan ook niet echt een probleem bij synchrone services.

Bij asynchrone services is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Ook in een goed situatie krijg je uberhaupt geen response. Je wilt uiteraard zeker zijn dat de remote service successvol is aangeroepen. Echter, CXF blijkt die aanroep asynchroon af te handelen. Bij bijvoorbeeld een connection refused (de remote service is niet bereikbaar), zal CXF de exceptie loggen, maar voor Camel doet het alsof er niets gebeurd is.

Hoe los je dit nou op?

Lees meer over de uitwerking hiervan op ons Medium platform, geschreven dóór techneuten, vóór techneuten.