Plak extra postzegels op je SOAP Envelop

Dit is een TECHBLOG ontwikkeld dóór techneuten vóór techneuten. Het geeft je inzichten en concrete handvatten waarmee je zelf uit de voeten kan. Virtual Sciences Conclusion is een integratie kennishuis met ruim 70 IT-professionals. Intern delen we onze IT-kennis, maar ook jou willen we inspireren.

25 februari 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

TECHBLOG  virtual Sciences Conclusion

Als je mijn vorige artikel over Red Hat Fuse/Camel-CXF en SOAP hebt gelezen, ben je instaat om een SOAP Service aan te roepen vanuit je Spring Boot Red Hat Fuse/Camel service. En daar kom je in de meeste gevallen mee weg.

Maar in sommige situaties zul je extra SOAP Headers moeten zetten.
Sommige integratie middleware, zoals Oracle SOA Suite and Oracle ServiceBus gebruiken SOAP Headers voor het zetten van track & tracing informatie, bijvoorbeeld een zogenaamde Execution Context ID, om een aangeroepen service aan de aanroepende service te koppelen.
Recentelijk werkte ik aan een  service die een logon op Saleforce.com moest doen en de resulterende sessionID uit het response moest zetten als SOAP Header in opvolgende service aanroepen.

Camel-CXF handelt de verwerking van de hele SOAP Envelope  voor je af. Maar hoe laat CXF dan dit soort extra zegels op de Envelope plakken?

Lees daarover op ons Medium platform, geschreven dóór techneuten, vóór techneuten.