Nieuwe trainee Joey wil snel stappen maken binnen de IT

Na een introductievak in Python raakte Joey Besseling gefascineerd door programmeren. “Studeren is daar niet per se het beste pad voor”, besefte de trainee. “Het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion maakt het mogelijk om snel veel te leren en werkervaring op te doen binnen de IT.”

4 juli 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

 IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion

Nieuwe ster in data en integratie

Tijdens zijn bachelor Natuurkunde ontdekte Joey dat hij de studie wel erg theoretisch vond. “Ik miste de toepassing. Toen ik benaderd werd voor het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion was ik snel overtuigd. Het sluit perfect aan op mijn behoeften. Tijdens het sollicitatiegesprek kreeg ik ook een prettige indruk van mijn toekomstige collega’s. Ze zijn slim en werken hard, maar zijn ook relaxed en sociaal.” Voordat de leergierige Joey in juli aan zijn IT-traineeship begint, rond hij eerst nog keurig zijn bachelor Natuur- en sterrenkunde af.

Freaken met datamodellen

Dat Joey een grote voorliefde voor IT heeft, blijkt wel uit zijn vrijetijdsbesteding. De ambitieuze IT-trainee haalt er plezier uit om met data te werken. “Daar fit ik dan modellen op, die ik vervolgens visualiseer. Tijdens de coronapandemie vond ik het bijvoorbeeld interessant om modellen los te laten op de coronacijfers van het RIVM. En ik vind het ook boeiend om voorspelbaarheden te zoeken in de financiele markten door middel van machine learning. Zodoende is mijn interesse in programmeren en met data werken steeds groter geworden.”

Ik bijt me vast in een probleem en kom met creatieve oplossingen

Joey

Rationeel en abstract denken

Het staat vast dat Joey tijdens zijn IT-traineeship een hoop gaat bijleren over data en integratie. “Daarnaast hoop ik mijn soft skills, bijvoorbeeld presenteren, te ontwikkelen, omdat ik best introvert ben.” Het verschil hoopt Joey te gaan maken door zijn rationele en abstracte denkvermogen in te zetten voor Virtual Sciences. “Ook werk ik erg precies, kan ik mij goed vastbijten in een probleem en met creatieve oplossingen komen”, vult hij aan. De komende jaren hoopt de nog jonge IT-trainee een specialisatie te vinden waar echt zijn passie en expertise ligt. “Ik wil flink stappen maken binnen Virtual Sciences!”

Wil jij je ontwikkelen tot integratiebaas?

Lees meer over werken bij Virtual Sciences Conclusion

Traineeship Virtual Sciences

Vacature IT-traineeship

Ben jij hbo-afgestudeerd? Tijd om die digitale spieren eens flink op te pompen. Ons IT-traineeship is dé kickstart voor jouw carrière in de IT, bovendien krijg je direct een vast contract!

Virtual Sciences - event streaming KafKa

Flyer IT-traineeship

Als IT-trainee stomen wij jou in een intensief traject klaar tot Integratiebaas. Je bent direct onderdeel van ons hechte team en draagt bij aan klantopdrachten.