Word trainee Platformengineer en maak impact in de ‘nieuwe’ IT-wereld

Wil jij werken in de ‘nieuwe’ IT-wereld? En ben je klaar voor een vliegende start van jouw carrière? Tijdens het IT-traineeship Platformengineer (Ops’er) leren we je alle skills die je nodig hebt om écht impact te maken met je werk. Het traineeship start op 1 oktober en toekomstig trainee Thom van Rijsbergen staat al te trappelen.

31 augustus 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Thom van Rijsbergen

Multifunctioneel beheerder

Het Ops-integratieteam van Virtual Sciences Conclusion zoekt gedreven mensen die willen werken in de ‘nieuwe’ IT-wereld. Thom’s achtergrond sluit daar mooi bij aan. “Ik volgde een hbo-opleiding software development, waarin ik mijn Associate degree behaalde”, vertelt de IT-trainee in spé. “Het traineeship is gericht op platformbeheer/Ops, terwijl mijn opleiding zich toelegde op software-ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit de voor mij nieuwe discipline eigen te maken.” Als schoolverlater met een hbo-denkniveau word je tijdens het IT-traineeship Platformegineer (Ops’er) opgeleid tot een multifunctionele beheerder.

Welkom in je nieuwe team

Als IT-trainee kom je terecht in het gemêleerde, twaalfkoppige Ops-integratieteam. De onderlinge band is hecht. Deze Integratiebazen zullen je dan ook altijd een helpende hand toesteken. Op dit moment beheert het team het platform waar de datastromen van NS overheen gaan. Denk hierbij aan de data die nodig is voor het aansturen van het rijdend personeel, locaties van treinen, plannen van reizen, boeken van tickets, onderhoud aan treinen en de poortjes op de perrons. De primaire taak van het team is ervoor zorgen dat de integratieplatformen continu beschikbaar, veilig en betrouwbaar zijn.

 Sterk staaltje tools

De tools waarmee je gaat werken zijn Splunk, ELK en Ansible. Dit zijn tools die we in eigen beheer hebben en we zijn dan ook druk bezig met het inrichten van dashboards, reports en alerts. Op Ansible-vlak wordt er gescript om veelvoorkomende taken te automatiseren. Het werk is zeer gevarieerd en omvat taken op Linux-niveau, deployments op WebSphere, het beheer van NiFi en momenteel zelfs een grootschalig migratietraject naar het OpenShift-platform. Dit platform is een schil over Docker en Kubernetes, de standaard voor applicatiebeheer voor de komende jaren. De beheeromgeving wordt van de grond af aan opgebouwd, een mooie uitdaging!

Lekker los in de ‘speeltuin’

Het IT-traineeship Platformengineer (Ops’er) sluit perfect aan op de competenties die je nodig hebt om op korte termijn functioneel inzetbaar te zijn binnen het Ops-integratieteam. De eerste twee weken staan in het teken van basiskennis Linux, Ansible, NiFi en Splunk. Tijdens de training creëren we een ‘speeltuin’ op je eigen laptop waar je met deze vier producten aan de slag kunt en opdrachten kunt uitvoeren. Ook de rest van het IT-traineeship zorgen we voor een boeiend en praktisch leertraject. Je werk is zo divers dat je nooit bent uitgeleerd.

Ga jij samen met Thom aan de slag?

“Doorslaggevend in mijn keuze voor het IT-traineeship Platformengineer (Ops’er) is dat ik me zowel op technisch vlak als op het gebied van stakeholdermanagement kan doorontwikkelen”, zegt toekomstig trainee Thom. “Ik kijk ernaar uit om de komende jaren een mooie groei door te maken binnen Virtual Sciences Conclusion.” Wil jij net als Thom onderdeel gaan uitmaken van een hecht team? En binnen de kortste keren maatschappelijke impact maken met je werk? Meld je dan aan voor het traineeship!

Wil jij je ontwikkelen tot integratiebaas?

Werken bij Virtual Sciences Conclusion

Traineeship Virtual Sciences

Vacature IT-traineeship

Ben jij hbo-afgestudeerd? Tijd om die digitale spieren eens flink op te pompen. Ons IT-traineeship is dé kickstart voor jouw carrière in de IT, bovendien krijg je direct een vast contract!

Virtual Sciences - event streaming KafKa

Flyer IT-traineeship

Als IT-trainee stomen wij jou in een intensief traject klaar tot Integratiebaas. Je bent direct onderdeel van ons hechte team en draagt bij aan klantopdrachten.

Wil jij werken bij dé integratiespecialist van Nederland?

Thomas van Beem | Virtual Sciences

Thomas van Beem

Corporate Recruiter
thomas.van.beem@virtualsciences.nl