IT-trainee Tobias klaar om zich flink te verdiepen

Tobias Boeije begint in maart aan zijn IT-traineeship. “Conclusion is een sterke speler in de IT-sector. Dit biedt mij veel zekerheid, doorgroeimogelijkheden en de kans om me breed te oriënteren. Ook kan ik me daadwerkelijk bezig gaan houden met programmeren en het maken van systemen.”

28 februari 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

IT-trainee Tobias_conclusion virtual sciences

Technisch en bedrijfskundig

De ambitieuze Tobias volgde op het mbo een opleiding werktuigbouwkunde en deed daarna de hbo-studie Business Studies. “Tijdens mijn eindstage kwam ik terecht bij een semi-overheidsorganisatie. Daar zag ik dat er binnen de afdelingen goed werd gewerkt, maar dat er bij de informatieoverdracht naar andere afdelingen vaak informatie miste. Mijn advies was om de software zo aan te passen dat er geen onvolledige informatie verzonden kon worden. Die technische en bedrijfskundige oriëntatie zit er bij mij ingebakken.” Na zijn studies werkte Tobias als data-analist en KAM-functionaris. “Al snel kwam ik erachter dat ik het werk van de IT’er leuker vond dat mijn eigen werk.”

Het werkvan de IT’er vond ik leuker dan mijn eigen werk

Tobias

Flink verdiepen in IT

Klaar om zich breder te ontwikkelen begint Tobias nu aan het IT-traineeship van Conclusion. “Ik zie veel mogelijkheden om me flink te verdiepen in IT. Door hard te werken en veel inzet te tonen, hoop ik het verschil te kunnen maken. Mijn grootste uitdaging is dat ik mezelf af en toe ook weet af te remmen in mijn enthousiasme. Soms heb ik de neiging om lopende zaken al te delen met collega’s, waardoor ze nog onvolledig zijn. Aan die soft skill ga ik werken.” Waar Tobias over vijf jaar staat? “Dat weet ik nog niet zeker. Daarom ben ik ook zo blij met de brede insteek van het traineeship. Voorlopig ligt mijn focus op een functie als developer.”

Nieuwsgierig naar meer?