IT-trainee Niek vliegt van luchtvaart naar IT

Binnen zijn huidige functie werd Niek Kuilder niet voldoende uitgedaagd. Die uitdaging verwacht hij wél te vinden in het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion. “Tijdens het traineeship wil ik ontdekken welk aspect van IT het beste bij mij past.”

20 juni 2022   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

niek IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion.

Carrièreswitch naar de IT

Op zoek naar een nieuw perspectief besloot Niek zich te verdiepen in de programmeertaal Python. “Hier haalde ik veel plezier uit, wat me deed besluiten een carrièreswitch te maken. Het IT-traineeship van Virtual Sciences stelt me in staat te ontdekken welke richting binnen de IT mij het meeste aanspreekt. Daarin wil ik mijzelf zo goed mogelijk ontwikkelen.”

Zwaar getroffen sector

De leergierige Niek behaalde vlak voor het uitbreken van de coronapandemie een hbo-diploma Aviation Engineering. “Vlak daarna werd deze sector zwaar getroffen door diezelfde pandemie”, vertelt de bijna-IT-trainee met een zucht. “Daardoor heb ik in deze richting nog geen werkervaring opgedaan.” Wel werkte Niek anderhalf jaar als Fire Safety Engineer. “Als engineer werkte ik veel met software. Ik hoefde slechts de gegevens in te kloppen, de rest werd gedaan door de software. Hierdoor miste ik de uitdaging en wilde ik juist leren hoe die software zelf in elkaar stak. Zo begon mijn oriëntatie richting de IT.”

Ik wil niet alleen werken met de software, ik wil weten hoe de software werkt

Niek

Altijd blijven leren

“Over vijf jaar hoop ik helder voor ogen te hebben welke aspecten binnen de IT mij aanspreken”, schetst Niek zijn toekomstbeeld. “En natuurlijk wil ik mezelf in die aspecten verder ontwikkelen. Ook hoop ik dat ik tegen die tijd mijzelf kan blijven uitdagen en er steeds nieuwe dingen zijn om te blijven leren. In een snel en continu veranderend werkveld als dat van Virtual Sciences moet dat vast goedkomen.”

Wil jij je ontwikkelen tot integratiebaas?

Lees meer over werken bij Virtual Sciences Conclusion

Traineeship Virtual Sciences

Vacature IT-traineeship

Ben jij hbo-afgestudeerd? Tijd om die digitale spieren eens flink op te pompen. Ons IT-traineeship is dé kickstart voor jouw carrière in de IT, bovendien krijg je direct een vast contract!

Virtual Sciences - event streaming KafKa

Flyer IT-traineeship

Als IT-trainee stomen wij jou in een intensief traject klaar tot Integratiebaas. Je bent direct onderdeel van ons hechte team en draagt bij aan klantopdrachten.