Samenwerken op technisch en strategisch niveau

Hij draait pas een half jaar mee bij Virtual Sciences Conclusion, maar is nu al een baken voor collega’s. Marc Hesselink is de verbindende schakel tussen business en IT. “Door zowel op technisch als strategisch niveau samen te werken, ontzorgen we de klant.”

17 mei 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas_Marc Hesselink

Niet sturen op input, maar op output

Marc springt iedere ochtend net zo enthousiast uit bed als hij even later bij de klant aan tafel zit. “Een overdosis persoonlijkheid”, lacht de Enterprise Architect uitbundig. “Iedere ochtend stel ik mezelf een doel. Dan stort ik me daar met volle overgave op en rust ik niet tot ik dat doel bereikt heb. Ja, dat betekent ook dat ik wel eens doorga tot ‘s avonds laat. Dat compenseer ik dan later in de week wel weer. Die vrijheid biedt Virtual Sciences ook. Er wordt niet gestuurd op input, maar op output.”

Aanschuiven bij de CTO

Marc staat ondernemend in de wedstrijd. Samen met collega Chris Geertsma is hij druk bezig met het oprichten van het CTO Office, waarmee ze zich direct richten tot chief technology officers. “Het CTO Office vormt het verbindende element tussen klanten, technologie en de organisatie. Visie, strategie en innovatie komen samen om goed in te kunnen spelen op de steeds wijzigende behoefte van klanten om een meer wendbare organisatie te worden. Het CTO Office vormt daarmee een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van Virtual Sciences.” 

Primaire processen verbeteren

Dagelijks is Marc bezig met het verbeteren van bedrijfsessentiële systemen voor klanten. Geen sinecure. “Als er een fout in zo’n systeem ontstaat, zijn de problemen direct gigantisch. Dat gaat om grote bedragen en veel mensen die stil komen te zitten. En het komt onze relatie met de klant natuurlijk ook niet ten goede. Daarom moet ik iedere dag on top of my game zijn. Maak ik onverhoopt een klein foutje? Dan is het belangrijk om dat meteen open en eerlijk aan te kaarten bij de klant. Gelukkig is het nog nooit echt misgegaan.”

Heel Virtual Sciences Bakt

Door corona heeft Marc nog niet zo uitgebreid kennis kunnen maken met al zijn collega’s als gehoopt. Maar zodra het kantoor weer volledig open is, staat het team een smakelijke verrassing te wachten. Marc: “Jaren geleden verloor ik een weddenschap van een collega en moest ik een taart bakken. Zo’n straf was dat niet, want ik bleek er lol in te hebben. Inmiddels bak ik van alles: broodjes, cakes, ovenschotels ... Ik heb zelfs wel eens voor tachtig collega’s minitaartjes gebakken. Was ik pas diep in de nacht mee klaar. Dan zie je maar weer hoeveel ik voor ze over heb, haha.”

Van traditionele IT naar moderne containertechnologie

Marc heeft zich gespecialiseerd in transformaties van traditionele technologie naar containertechnologie. “Zo’n transformatie is een hele ingreep voor een organisatie: Niet alleen op technologisch gebied, maar vooral ook op organisatorisch en menselijk vlak. Dat laatste wordt nogal eens over het hoofd gezien. Het ontwikkelen van een oplossing voor containertechnologie vergt een hele andere denkwijze en aanpak dan voor traditionele technologie.”

Technologie moet meerwaarde bieden

De ontwikkelingen gaan snel. Marc volgt dan ook een strak trainingsregime als het om kennis opdoen gaat: “Jaarlijks volg ik op eigen initiatief modules die me universitaire certificaten opleveren. Dat zijn zware cursussen. En net als veel collega-IT’ers absorbeer ik mijn wekelijkse portie aan techkanalen op YouTube. Als een onderwerp me nauw aan het hart ligt, ga ik er thuis mee spelen. Ik ben een architect die eerst zelf met de technologie werkt, voordat ik het opneem in mijn adviezen of inzet bij klanten. Ik wil de technologie gezien hebben en op waarde beoordelen.” Als Marc goed is ingewerkt bij Virtual Sciences, hoopt hij ook zijn universitaire deeltijdstudie Enterprise Architectuur aan de Open Universiteit Utrecht weer op te kunnen pakken. “Ja, ik ga graag een stapje verder …”

Werken aan duurzame oplossingen

“Een probleem puur vanuit de IT aanvliegen levert niet altijd duurzame langetermijnoplossingen op”, weet Marc uit ervaring. “Onze klanten willen steeds meer ontzorgd worden. Daarom is het belangrijk dat we zowel op technologisch als op strategisch niveau samenwerken.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
Virtual Sciences Conclusion integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Bart, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion