Ik leef voor die momenten dat het er écht op aankomt

Dag en nacht staan Arjan Baanen en zijn team voor elkaar klaar. Dat moet ook wel, want er kan grote schade optreden door de kleinste downtime van bedrijfskritische applicaties. Arjan, Teamlead van het ESB TAB team: “Hoe hoger de druk, hoe koeler ik blijf.”

19 juli 2021   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Integratiebaas virtual Sciences Conclusion

Aura van rust

“Als je gaat lopen stressen, schiet je daar niets mee op”, zegt Arjan, die inderdaad een aura van rust om zich heen heeft. “In ons werk kan er veel op het spel staan. Wat dan helpt, is gestructureerd blijven werken. Hoeveel mensen er ook in mijn nek hijgen, ik werk puntsgewijs mijn checklist af. Kan ik iets aanpassen in de configuratie? Is er een herstart nodig? Of moet een derde partij actie ondernemen?”

Belangrijke spil op EK’s en WK’s

De kalmte die Arjan tijdens stressvolle situaties kan behouden heeft een duidelijke oorsprong: softbal. Tien jaar lang was hij de pitcher van het Nederlands softbalteam. Hij speelde op EK’s en WK’s, en werd uitgeroepen tot beste werper van het toernooi. “Het zat altijd al in me om mijn teams er doorheen te willen slepen. Als pitcher ben je de spil, je staat letterlijk in het midden. Het was een bijzonder avontuur. Ik speel nog steeds, maar op een lager niveau. Mijn lichaam staat topsport niet meer toe.”

ESB TAB team als belangrijke radar

Gelukkig is Arjans geest nog haarscherp. En net als met het softbal gaat het hem in zijn werk bij Virtual Sciences Conclusion ook om ‘plezier hebben, maar vooral excelleren’. En ja, met zijn team vormt hij óók de spil: “Het ESB TAB team is een belangrijke radar in het geheel. Als er een incident optreedt, merken wij dat als eerst. Daarom is het belangrijk dat we 24/7 stand-by staan. Dat noemen we bij Conclusion Nachtrust as a Service. Die diensten draaien we beurtelings. We maken onderling goede afspraken, zodat je maar eens in de paar weken dag en nacht bereikbaar hoeft te zijn. Al vind ik het als Teamlead belangrijk om altijd op de hoogte te blijven. Ik kan het niet nalaten regelmatig mijn mailbox te checken, ook als ik vrij ben.”

Beheer van de integratielaag

Het team van Arjan heeft een speciale positie binnen Virtual Sciences Conclusion: “Waar andere teams voornamelijk de integratie zelf developen, houden wij ons bezig met het beheren van de integratielaag. Die processen volgen elkaar op: het integratieteam schrijft de applicatie voor de data-integratie, daarna dragen ze het over aan ons en zorgen wij voor de uitrol in de diverse omgevingen. Wij moeten waarborgen dat alles goed is ingericht, zodat de boel niet stilvalt.”

Websphere-specialist die zich vastbijt in uitdagingen

Naast het sterke teamgevoel spreekt ook het technische aspect van zijn werk Arjan erg aan: “In mijn loopbaan ben ik overgestapt van systeembeheer naar applicatiebeheer. Daar is nu een stuk monitoring bijgekomen, waarin ik me steeds verder aan het ontwikkelen ben”, geeft de Websphere-specialist aan. “Ik krijg de ruimte om me ergens in vast te bijten en me te verdiepen. Dat houdt het werk zo leuk.”

‘Ik wil klanten en collega’s gelijk helpen’

Flexibel, analytisch en gestructureerd; zo omschrijft Arjan zijn eigen karakter én het karakter van zijn team. Wat dan precies ‘zijn manier’ is? “Ik probeer altijd het grote plaatje in beeld te houden. En ik heb overal mijn voelsprieten uitstaan, zodat ik weet wat er speelt. Vanuit die basis probeer ik zoveel mogelijk taak voor taak af te werken. Dat is als Teamlead nog wel eens lastig, omdat veel collega’s me weten te vinden als ze ergens in vastlopen. Ik ben servicegericht en wil zowel mijn collega’s als mijn klanten altijd gelijk helpen.”

De belangen zijn groot

De grootste kick krijgt Arjan als hij een prio 1-storing binnen afzienbare tijd weet op te lossen. “Natuurlijk is het lekker als je een week lang je incidententeller op nul ziet staan. Maar ik leef ook wel een beetje voor die momenten dat het er écht op aankomt. Als er een storing optreedt en er geen data doorkomt, kloppen ze als eerste bij ons aan. Dan krijg ik een adrenalinekick en stoppen we met ons team niet voordat de storing is verholpen. En geloof me, de belangen zijn op zo’n moment groot.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion