Vladlena’s IT-carrière stond in de sterren geschreven

Als thuiskomen bij Virtual Sciences voor één iemand geldt, dan is het wel voor Vladlena Berezhnaia. Vorig jaar kwam de Russische nog wat onwennig binnen als IT-trainee, maar binnen de kortste keren vond ze haar plek in het team van Conclusion Accelerate!: “Het voelt alsof ik met vrienden werk.” Een portret van deze Integratiebaas met een verhaal dat in de sterren geschreven staat.

11 januari 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas_vladlena_Virtual Sciences_Conclusion

Van Excelletjes naar Accelerate!

In haar thuisland werkte Vladlena als analist. Haar komst naar Nederland vormde het juiste moment voor een carrièreswitch. “In mijn werk als analist was ik nogal veel met Excelletjes aan de slag”, zegt ze met een glimlach. “Ik kreeg steeds meer interesse in waar die data vandaan komt. Ik had alleen nog geen technische ervaring.” Het IT-traineeship van Virtual Sciences Conclusion bood uitkomst: “Voor mij de ideale manier om te leren én te werken. In de drie jaar dat het traineeship duurt, kan ik mezelf echt tot inhoudelijk expert ontwikkelen. Als ik terugkijk op mijn eerste jaar, ben ik verbaasd over hoeveel ik al heb geleerd.”

Het mooie van MuleSoft

In haar rol als integratiespecialist werkt Vladlena vooral met MuleSoft. “Voor mij het beste integratieplatform”, zegt ze stellig. “Tijdens het IT-bootcamp, dat als aftrap voor het traineeship dient, moest ik een eindopdracht doen met Python en Azure. Dat vond ik pittig. Daarna ging ik aan de slag met MuleSoft en dat gaat zo soepel. Je werkt met duidelijke bouwblokken, waardoor je minder tijd nodig hebt voor het ontwikkelen en meer tijd kunt steken in de businesslogica. We werken efficiënt en kunnen de klant bedienen in wat hij nodig heeft, dat vind ik geweldig.”

Collega Wijnand als rolmodel

Als Vladlena tegen technische uitdagingen aanloopt, is er altijd een ervaren collega die even met haar mee wil kijken. “In ons team hebben we krachtige Wijnand!”, zegt ze enthousiast. “Hij weet álles van MuleSoft en is echt een rolmodel voor mij. Als ik vastloop en tien keer een error krijg, weet Wijnand meteen de oplossing.” Toch roept Vladlena niet te snel om Wijnands hulp, aangezien het haar een kick geeft als ze zelf de puzzelstukjes in elkaar weet te laten vallen. “Dan zie ik de lijntjes in mijn hoofd ontstaan en weet ik precies wat er moet gebeuren. Daar word ik zo blij van.” Ook de welbekende pizzasessies van Conclusion Accelerate! smaken Vladlena telkens weer goed: “Samen eten en techniek bespreken, dat is toch mooi?”

Als ik terugkijk op mijn eerste jaar, ben ik verbaasd over hoeveel ik al heb geleerd

Vladlena

Integratiewerk in de praktijk

Voor schoonmaakorganisatie CSU verzorgde Conclusion Accelerate! een gestandaardiseerde API, werd het businessproces geautomatiseerd en werden datastromen gestroomlijnd. Vladlena maakte deel uit van het team dat hiervoor verantwoordelijk is. “Eerder dit jaar was ik op Eindhoven Airport en zag ik daar een CSU-schoonmaker bezig met een koffieautomaat." Toen dacht ik: kijk, dit is waar ik voor werk. Het was een bijzondere ervaring om op deze manier de resultaten van ons werk in de praktijk te zien.” Na haar periode bij CSU begon Vladlena onlangs bij een nieuwe klant, waar ze nog niets deden met integratie. “Daar beginnen we dus van scratch. Een mooie uitdaging die het voor mij bijna doet voelen alsof ik een nieuwe baan heb.”

Thuis in Nederland

Nederlands is geen eenvoudige taal om te leren, maar toch spreekt Vladlena het na drie jaar hier al hartstikke goed. “Toen ik in Moskou woonde, begon ik al aan mijn cursus Nederlands. Iedere dag zat ik thuis te studeren, om de taal zo vlot mogelijk onder de knie te krijgen.” Vladlena woont in Nederland voor de liefde. Samen met haar Nederlandse verloofde, die dan weer een aardig woordje Russisch spreekt. Van haar keuze om hier te komen wonen heeft ze geen seconde spijt gehad: “Alles is hier anders - de cultuur, de mensen, het werk - maar ik vind het allemaal even geweldig. De mensen hier zijn direct en vriendelijk. Ze glimlachen niet om het glimlachen, maar menen het oprecht. Dat past goed bij mij.”

‘Reaching for the stars’

Feit is dat Vladlena de laatste jaren een hoop geleerd heeft: Nederlands, MuleSoft en nog een rits aan technieken en tools. “Willen leren zit in mijn bloed”, zegt ze daarover. “Op school kon ik al geen favoriet vak noemen, omdat ik alles interessant vind. Bij mijn studiekeuze werd dat lastig. Ik besloot Management en Engineering te gaan studeren, maar ook voor Natuur- en Sterrenkunde heb ik een grote passie.” ‘Reaching for the stars’ is dan ook wat Vladlena iedere dag opnieuw doet. “Mensen hebben iets magisch nodig en dat ervaar ik door naar de sterren te kijken. Dan besef je hoe klein je bent en hoe klein je problemen zijn.”

De kunst van karate

Integratiebaas Vladlena kijkt graag omhoog, maar staat ook stevig met beide benen op de grond. Erg stevig, kunnen we wel stellen. “Elf jaar lang beheerste karate een groot deel van mijn leven. Op mijn veertiende werd ik zelfs Russisch kampioen. Dus als er een collega problemen heeft, dan kunnen ze me bellen”, zegt ze met een dikke knipoog. Om vervolgens serieus verder te vertellen: “Karate is kunst. Het gaat over jezelf leren kennen. Over strategie. Over volledig in control zijn met jezelf en met de bewegingen van je tegenstander.” Door vier rughernia’s kan Vladlena helaas niet meer aan karate doen. “Nu hebben mijn verloofde en ik thuis een gym, waar ik veel met gewichten train om mijn rug te versterken.”

Uit de comfortzone

Dat Vladlena weinig stil zit, mag duidelijk zijn. Daar heeft ze dan ook een goede reden voor: “Ik vind het leuk om uit mijn comfortzone te stappen. Dat moet ik doen, zodat ik mezelf blijf ontwikkelen.” Wat de toekomst haar precies brengt, weet de nieuwbakken integratiespecialist nog niet. “Maar ik weet zeker dat ik op mijn plek zit bij Conclusion Accelerate!”, zegt ze met volle overtuiging. “Ik wil net zo goed in mijn werk worden als Wijnand. Dat lukt niet binnen vijf jaar, maar hopelijk ben ik daar over een jaar of tien.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas_Naomi_Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
test
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion