Nieuwere technologie dan waar ik nu mee werk, is er bijna niet

Beginnen met niets en stap voor stap toewerken naar een werkend product. Integratiebaas en platformpionier Bart Delleman krijgt er steeds weer een kick van. “Met terugwerkende kracht zie je pas hoeveel werk je hebt verzet om daar te komen.”

11 november 2022   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

integratiebaas Bart Delleman Virtual Sciences Conclusion

Hybride Integratie Platform

In drieweekse sprints werkt Bart voor NS aan het Hybride Integratie Platform. Samen met een groepje collega’s van Virtual Sciences Conclusion maakt hij als developer onderdeel uit van het Platformteam. “Het Migratieteam hevelt de oude technologie over naar de nieuwe. Maar die nieuwe technologie heeft een platform nodig om op te draaien en dat is de verantwoordelijkheid van ons team. Wij ontwikkelen de infrastructuur waarop de applicaties soepel kunnen draaien.”

Dicht op de bron

“Nieuwere technologie dan waar ik nu mee werk, is er bijna niet”, vertelt Bart. En daar gaat het hart van deze platform-ontwikkelaar heel wat sneller van kloppen. “We doen veel research en development zelf. Samen met Red Hat kijken we hoe zij de performance van hun producten kunnen verbeteren. Daar leren wij van, maar zij ook. Ik vind het mooi om zo dicht op de bron te zitten.” Maar Barts dagen bestaan uit meer dan programmeren: “Ik ben geen hardcore developer, maar deels ook consultant. Meetings doe ik met veel plezier. Daarna is het extra lekker om Teams een middag op bezet te zetten en diep in de materie te duiken.”

Log stack opzetten

En diep de materie induiken doet deze Integratiebaas. “Ik heb bijvoorbeeld een log stack opgezet. Alle applicaties die loggen, moeten op één dashboard terechtkomen, zodat je goed kunt analyseren. Die hele stack heb ik opgezet.” Dat is geen sinecure, legt Bart uit: “NS heeft erg strenge security-eisen en veel richtlijnen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het een complexe omgeving, bestaande uit meerdere landing zones die bij elkaar moeten komen. Zo’n log stack vanuit nul opzetten is niet iets wat je in een maandje doet.”

Overschakelen op Microservices

Bart ziet steeds meer organisaties overschakelen op Microservices. “Microservices zijn nu ontzettend populair, maar vragen wel om een andere platformstructuur. Om dat beter te kunnen managen is Kubernetes in het leven geroepen. Ik vind het heel vet om daar bij grote klanten als NS en eerder Jumbo mee te werken. Het is fijn om dicht aan de platformkant te zitten en met nieuwe dingen bezig te zijn.” Wat van Bart dus een Integratiebaas maakt die eigenlijk meer Platformpionier is.

Kubernetes-specialist

Barts interesse in het platformverhaal verzilvert hij door zich steeds verder te ontwikkelen als OpenShift- en Kubernetes-specialist. “Door zelf veel uit te zoeken, leer je in korte tijd een hoop. Inmiddels heb ik de nodige certificaten behaald en geef ik ook trainingen Kubernetes aan Virtual Sciences-collega’s. Het is goed om die basis onder de knie te krijgen, want de markt beweegt daar echt naartoe.” Ook bij de IT-traineeships van Virtual Sciences en Conclusion geeft Bart Kubernetes-training. “Leuk om die kennis te mogen delen!”

Wetsuit aan, water op

Binnen zijn team bij NS werkt Bart in sprints, maar ook als hij zijn computer uitzet, trekt de platformontwikkelaar graag een sprintje. “Ik sport veel. Fietsen vind ik heerlijk en sinds een jaar ga ik graag kitesurfen. Eigenlijk wilde ik vanmiddag gaan, maar de wind is niet ideaal. De wind is bij kitesurfen de realiteit waar je mee moet dealen. Dat maakt het des te fijner dat ik erg flexibel kan zijn in mijn werk. Als de wind goed is en mijn werk het toelaat, trek ik mijn wetsuit aan en ga ik het water op.”

IT-traineeship kwam als een zegen

Na zijn studie Commerciële Economie en een stage en minor in Argentinië en Chili, dacht Bart aan de slag te gaan in de online marketing. “Maar ik kon niets aansprekends vinden. Technologie vond ik altijd al interessant en toen ik benaderd werd voor het traineeship van Virtual Sciences, kwam dat precies op het juiste moment. Nu ik terugkijk, ben ik erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Meer over onze integratiebazen

Lees hier alles over onze integratiebazen
it-trainee-virtual-sciences-conclusion-werkenbij
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion
Philip, Virtual Sciences, Conclusion, Integratiebaas
Integratiebaas Virtual Sciences Conclusion