Het IT-traineeship als springplank voor een succesvolle IT-job

Jasper en Kevin alle beide in de wereld van IT. Voor hen beide was data integratie totaal nieuw. Bij Virtual Sciences Conclusion kwamen de heren terecht in een relatief klein bedrijf met grote klanten. De korte lijntjes en het hechte team bevallen hen goed. Eind 2020 rondde ze beide het IT-traineeship af, hiermee hebben ze officieel de titel Data Integratie Specialist. Het was een heus avontuur met gave uitdagingen.

21 januari 2021   |   Nieuws   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Virtual Sciences IT-traineeship

Verwondering in studieachtergrond

Jasper verwonderde zich over de diverse achtergronden van zijn medetrainees. Ieder met zijn/haar eigen achtergrondervaring met één gemene deler, namelijk: affiniteit met IT. De IT-wereld en vereiste skills waren voor Jasper niet geheel nieuw gezien zijn genoten opleiding industriële wiskunde. Kevin ging de uitdaging aan met de gedachte veel te gaan programmeren. En ja, dat ging hij ook. Hij kreeg breder inzicht in het IT-landschap en hoe bedrijven opereren. 

Tegenwoordig is IT het skelet van een bedrijfsorganisatie

Kevin

Virtual Sciences Conclusion gelooft in je

De vrijheid die Virtual Sciences Conclusion haar trainees toekent om zelf te leren en ontdekken resulteren in waardevolle persoonlijke- en klantsuccessen. Zo ervaren de oud IT-trainees de start ieder op hun eigen manier. ‘’Een vliegende start dankzij mijn IT-ervaring en analytische vaardigheden. Ik pakte de technologische materie vlot op en kon vrijwel direct conceptueel op een hoger niveau meedenken’’, aldus Jasper.
 
Direct na de bootcamp is Kevin bij de klant aan de slag gegaan en binnen een paar weken draaide zijn eerste aanpassingen op de code in productie. Kevin heeft zichzelf het meeste verbaasd over de snelheid waarin hij een productief lid van een team werd. 

Door waardevolle uitdagingen aan te gaan kon ik mijn groeitempo hoog leggen

Jasper

Van betekenis zijn

Ontwikkeling is primair in de IT-wereld. De nieuwe tools vermenigvuldigen zich bijna net zo snel als data. Om te werken met het grote aanbod aan tools is een stabiel technisch fundament key voor de verdere ontwikkeling. 
Jasper omschrijft zijn ontwikkeling als vliegensvlug. ‘’Het waren veel ballen die ik hoog kon houden. Enerzijds had ik de verantwoordelijk voor mijn klantvraagstuk en anderzijds lagen er intern zulke gave kansen die ik echt wilde pakken. Zo heb ik een Professional Scrum Master examen gehaald, interne proof of concepts (PoC) met de nieuwste versies van de tooling afgerond, en eindejaars-showcases ontwikkeld: kansen die ik wilde grijpen om mijzelf te ontwikkelen en profileren.’’ 
 
Trainees worden op hun eerste klantopdracht gekoppeld aan een senior programmeur, techneut, of IT-specialisten. Deze aansturing en intensieve samenwerking heeft Kevin als zeer prettig ervaren. Het heeft zijn fundament gevormd. Denk aan programmeren, technologische vaardigheden en het analyseren van de architectuur. Kevin was nieuw in de techniek, maar kwam er achter dat zijn persoonlijke kwaliteiten van grote meerwaarde bleken. Zo kon hij zijn technische leercurve compenseren met andere kwaliteiten. Daardoor had hij het team best wat te bieden tot hij de techniek geleerd had. ‘’Momenteel bestudeer ik technologieën in de eerste plaats zelfgestuurd op eigen initiatief en leer ik van mijn collega’s zoals dat automatisch gebeurt bij iedereen in de IT. Hoeveel je leert ligt bij jezelf; zeker wanneer de zijwieltjes er langzaam af gaan.’’ Aldus Kevin
 
De heren hebben een toppresentatie neergezet, de kans gezien om te groeien bij Virtual Sciences Conclusion en zijn nu klaar voor verdere ontwikkelingen. Klaar om waardevolle IT-projecten op te pakken. Zij maken het verschil.

Wil jij je ontwikkelen tot integratiebaas?

Werken bij Virtual Sciences Conclusion

Traineeship Virtual Sciences

Vacature IT-traineeship

Ben jij hbo-afgestudeerd? Tijd om die digitale spieren eens flink op te pompen. Ons IT-traineeship is dé kickstart voor jouw carrière in de IT, bovendien krijg je direct een vast contract!

Virtual Sciences - event streaming KafKa

Flyer IT-traineeship

Als IT-trainee stomen wij jou in een intensief traject klaar tot Integratiebaas. Je bent direct onderdeel van ons hechte team en draagt bij aan klantopdrachten.

Wil jij werken bij dé integratiespecialist van Nederland?

Neem dan contact op

Thomas van Beem | Virtual Sciences

Thomas van Beem

Corporate Recruiter
thomas.van.beem@virtualsciences.nl