Gunfactor en wederzijds vertrouwen

Geen uitdaging is ons te gek. De kracht van het Conclusion ecosysteem is de som der delen, maar hoe vind je elkaar in zo’n uitgestrekt bedrijvenlandschap? Verschillende Conclusion collega’s vertellen hoe samenwerking binnen het ecosysteem eruitziet in hun dagelijkse werkzaamheden. Als je het aan onze Integratiebaas Chris Geertsma vraagt, Manager Operations bij Virtual Sciences Conclusion, dan draait het om wederzijds vertrouwen en een enorme gunfactor. Vanuit die basis worden klanten heel goed ontzorgd en krijgen ze een best-of-breed oplossing.

6 mei 2024   |   Blog   |   Door: Virtual Sciences Conclusion

Deel

Chris Geertsma over het Conclusion ecosysteem

Gunfactor en wederzijds vertrouwen

Alle expertbedrijven binnen het Conclusion-ecosysteem zijn zelfstandig en dragen financieel hun eigen verantwoordelijkheid. Wat maakt het dan anders om samen te werken met andere bedrijven binnen het ecosysteem ten opzichte van ‘externe’ partijen in de markt? Volgens Chris heeft dat te maken met de enorme gunfactor die iedereen naar elkaar heeft. “In de basis is er geen onderlinge concurrentie binnen het ecosysteem”, vertelt hij. “Natuurlijk is er weleens sprake van overlappende dienstverlening, maar dat is nooit een probleem. Er is wederzijds vertrouwen en respect. Op allerlei lagen spreken mensen elkaar. Niet alleen op directieniveau; developers zoeken elkaar net zo goed op. Hoe beter we elkaar kennen, hoe meer het vertrouwen naar elkaar groeit. En dat zorgt ervoor dat we klanten weer beter kunnen bedienen.”

Klanten next level ontzorgen

De onderlinge gunfactor komt het samenwerken ten goede, vindt Chris. “We zien elkaar niet als concurrenten, maar als gelijkwaardige professionals. We kennen elkaar en vertrouwen op elkaars vakkundigheid. Ik heb meerdere keren met diverse bedrijven samengewerkt rondom onder andere aanbestedingen en advies- en consultancytrajecten en daarin heb ik ervaren dat het écht werkt. Het blijft niet bij een mooi verhaal, maar leidt in de praktijk echt tot mooie successen.”